Ангел ЧЕРВЕНКОВ: «Ми готові прийняти «Ворсклу»!

Переглядів 138
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Головний тренер «Севастополя» запевнив, що команда в звичному режимі готується до п’ятничного матчу проти «Ворскли»

Як вам удається підтримувати готовність команди в умовах нерегулярних ігор у чемпіонаті, коли ніхто зі стовідсотковою впевненістю не може стверджувати, що наступна гра у Севастополі відбудеться?

— Звичайно, ситуація склалася неприємна, але що поробиш? Сподіваємося, найближчим часом усе вирішиться. Ви ж розумієте, обставини сильніші за нас. Безумовно, складно підтримувати максимальну готовність команди, коли ми так нерегулярно граємо, коли між матчами такі великі паузи. Через це ми втрачаємо ігровий тонус, не маємо достатньої ігрової практики. Але нічого страшного, ми справляємося та з оптимізмом дивимося вперед.

Ви якось змінили тренувальний підготовчий процес з огляду на таку ситуацію?

— У принципі, ні. Тренуємося, як і раніше.

Як гадаєте, п’ятничний матч із «Ворсклою» відбудеться у Севастополі чи повториться сценарій двотижневої давнини, коли до Криму не приїхав «Металіст»?

— А до чого взагалі це запитання? Ми готуємося в п’ятницю о другій годині за Києвом виходити на поле й грати. Усі наші вболівальники чекають футболу, вони уже скучили за ним. Ми навіть днями організували для них відкрите тренування, щоби вони хоча би подивилися на команду. У такій ситуації ми й думки не допускаємо, що матч може не відбутися.

Чи існують якісь об’єктивні причини, коли якась із команд могла би не приїхати грати на Кримський півострів?

— Такі питання не дуже мене стосуються. Ми готуємося до матчу, й — крапка.

Як ви два тижні тому сприйняли новину, що «Металіст» раптом передумав їхати у Севастополь?

— Ми повинні рахуватися з рішеннями Федерації футболу України. Інша справа, чому «Металіст» не захотів їхати? Ми готувалися до поєдинку, як і належить, а те, що він не відбувся, це — воля вищих футбольних інстанцій.

Щодо матчу у Львові з «Карпатами». На вашу думку, чого не вистачило команді для позитивного результату?

— Думаю, що впевненості й концентрації. Для себе зробив висновки з тієї гри. Будемо розбирати відеоповтор, іще раз аналізувати, що й як. Повірте, працюємо серйозно й рук не опускаємо.

Це правда, що ви заборонили давати гравцям інтерв’ю без особливої на те потреби?

— Ні, я не забороняв говорити з пресою. І Ковпак, і Кожанов, і Кузнецов давали інтерв’ю. Інша справа, гравці повинні зберігати концентрацію на футбольному полі й там себе показувати, а не лише роздавати інтерв’ю. Але, повторюся, я нікому нічого не забороняв.

Віталій КРИЖЕВСЬКИЙ.

X