Арбітри під прицілом критики

Переглядів 149
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Найбільше суддям дісталося від Романа Ковальчика

Результати звітного туру фактично затвердили квартет команд, який продовжить боротьбу в медальному плей-оф. Звичайно, «Кардинал» ще плекає надії поборотися за четверту позицію, проте наздогнати «Енергію» рівненцям буде тяжко.

«Кардинал-Рівне» програв матч у Харкові. Досить очікувано, бо протистояв підопічним Сергія Піддубного чемпіон, а покриття в місцевому Палаці спорту «Локомотив» утруднює ведення швидкої гри. Її мусили брати на озброєння гості після того, як пропустили на 11-й хвилині. У заключній частині взагалі не надто яскравого поєдинку («залізничники» рухалися повільно) рівненці зуміли ефективно використати пресинг, але він допоміг їм тільки відігнати опонента на його половину майданчика. Узяти бодай очко — ні. Запізнився Сергій Піддубний і з виходом на поле п’ятого польового.

А ось львівська «Енергія» з такою системою грала більшу частину поєдинку в Івано-Франківську. І саме вона допомогла «зелено-білим» узяти очко. Господарі конт­ролювали стартовий відрізок гри, відтак спромоглися на два голи. Могли й більше забити, але голкіпер «Енергії» Володимир Кардаш діяв бездоганно. За 0:2 Олександр Косенко став випускати Валерія Легчанова замість Кардаша на своєму м’ячі. У принципі, подібна тактика не дивина — «Севастополь» Олега Безуглого кілька років тому взагалі грав із п’ятим польовим одночасно зі стартовим свистком арбітра.

Вивчили цю науку «енергетики» досконало. У принципі, не дивина — той же Максим Павленко напам’ять знає як рухатися за штучної більшості. Саме він зрівняв рахунок, забивши останній м’яч у грі — 3:3. На той момент «Енергія» вже дещо відвоювала ініціативу, а ось після цього пішла гра відкрита, тож «Ураган» мав дещо переконливіший вигляд у фінальній фазі. Але не настільки, щоби перемогти.

У регулярному чемпіонаті-2013/2014 енергетичних «дербі» більше не передбачається. Зате суперники знову зійдуться в Кубку України. Це буде чвертьфінал, 25 квітня, Черкаси. Учетверте поспіль. Усі три минулі спроби, зрозуміло, закінчувалися перемогою львів’ян, бо саме цей клуб, починаючи із сезону-2010/2011, незмінно здобував другий за значимістю національний трофей. «Ураган» готується до реваншу.

«Єнакієвець» натомість — до стикових матчів. Із Кубка України підопічні Олега Солодовника «вилетіли», зате регулярний чемпіонат виграли — принаймні сумнівів у цьому виникає все менше. Проти лідера в гостях не встояв луганський «ЛТК», хоча Роман Ковальчик знайшов добрі слова для підопічних за підсумком гри. Зате по суддях тренер «ЛТК» пройшовся нещадно й, очевидно, навіть перетнув межу, звинувативши арбітрів у тому, що вони відвертають обличчя від молодої луганської команди. Сумнівів у перспективі тамтешніх футболістів немає, той же «Єнакієвець» із задоволенням цим користується, тож робота луганського тренера дуже продуктивна, але чи варто полювати на відьом? Олег Солодовник також дорікнув арбітрам — поблажливо, на правах переможця. Якщо зважити, що пройшовся по Феміді і Сергій Гупаленко, нехай і не войовниче, то можна констатувати: в українському футзалі нічого у цьому плані не змінюється.

Віталій МАРТИНЮК.