Браун був наче той кінь…

Переглядів 111
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Ігор КРИВЕНКО, агент ФІФА:

— На жаль, оцінити, що відбувалось у Тернополі та Черкасах, не можу, позаяк відеотрансляція матчів не велася. Говоритиму тільки про те, що бачив.

Харків. Як і очікувалося, поєдинок був видовищний, багатий на голи та моменти. «Динамо» першим забило, що дуже позначилося на загальному ритмі гри, бо харків’яни опинилися у ситуації, коли змушені відіграватися.

У цілому гра була рівною, хіба що в заключній половині другого тайму намітилася доволі суттєва перевага гостей. Як мені видається, головною запорукою успіху «блакитно-білих» стала зміна тактики, що мало передумови у вигляді зміни складу: кияни із слабкішими суперниками використовують атакувальний стиль од першого номера, коли грає ударний кулак Ленс — Беланда — Мбокані; проте у середу вони застосували контратакувальний варіант, стиль дій другим номером, коли задіяні Гусєв — Гармаш — Ідейє. Як бачимо, поки ефективнішим є друге бачення…

Порівняно з трьома весняними матчами прогрес у грі киян усе-таки спостерігається. Та всі крапки над «і» розставить найближчий матч у Дніпропетровську. Із столичних персоналій хотів би окремо виділити Гармаша, який не тільки замінив Беланду, а й зіграв набагато ефективніше останнього.

Про «Металіст». У харків’ян дуже погано відіграв захист, потужно — середня лінія, а в нападі Гоменюк прогнозовано не зумів замінити Девича, якого особливо бракувало. Видно, що команда тільки шукає нову гру, звикає до іншого тренера. Тому їй потрібен час, бо, попри все, потенціал у «жовто-синіх» дуже серйозний.

Особливу роль у перемозі гостей, звісно, зіграв Браун, який провів фантастичний матч: забив два м’ячі, віддав результативний пас, не реалізував пенальті, втратив кілька голевих нагод. Він був наче той кінь, якого довго тримали у стійлі, а потім випустили, й він почав бити копитом.

Зрештою, матч у Чернігові: він водночас і здивував, і не здивував. Здивував, бо гості все-таки мали певні проблеми: «Шахтар», імовірно, вирішив узяти суперника малою кров’ю, про що, зокрема, свідчить напівекспериментальний склад. Приємно здивував також лівий оборонець «гірників» Кобін: я завжди вважав Василя непоганим виконавцем, однак він лінивий і надто залежить од характеру, тому так і не розкрився в Донецьку. Чи розкриється? Дії у Чернігові налаштовують на оптимізм, там Кобін грав роль мотора команди, проте хтозна, що буде завтра… Не здивував вражаюче низький клас гравців у сьогоднішній першій лізі: моментами «гірники» просто бавилися з опонентом, різниця в класі між чернігівцями та донеччанами просто вражала. Отож результат цілком закономірний, по-інакшому й не могло бути, попри нічийний перший тайм.

X