Джаба КАНКАВА: «Із Олегом я ще не розмовляв»

Переглядів 308
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Півзахисник «Дніпра» прокоментував перемогу над «Динамо», підготовку до матчу у Сімферополі та розповів, як допоміг Олегу Гусєву

— Джабо, в недільному матчі з «Динамо» ви фактично врятували життя Олегу Гусєву. Розкажіть, як вам вдалося так швидко зорієнтуватися у ситуації й надати невідкладну медичну допомогу півзахисникові киян?

— Знаєте, я із цього приводу прочитав інтерв’ю одного з лікарів, який зазначив, що навіть якщо я би йому не допоміг, із ним все одно було б усе гаразд. Відтак я просто хотів допомогти, не зробив нічого незвичайного. Я впевнений, що кожен, хто опинився в такій ситуації, вчинив би аналогічно. Я не вважаю себе героєм, як про це говорить українська преса.

— Знаєте, щодо цього я читав кардинально протилежну думку лікарів, котрі зазначили, що без вашої допомоги ситуація з Гусєвим могла закінчитися фатально!

— Ще раз повторюся, я не герой. Так сталося, що я опинився поряд із Олегом у тому епізоді, тож одразу підбіг до нього, щоби допомогти. Добре, що потім підбігли ескулапи й взяли ситуацію під свій контроль. Радий, що Олегові вже краще й він іде на поправку.

— Після цього з динамівцем розмови не мали? Він вам, часом, не телефонував?

— Ні, з Олегом я ще не розмовляв.

— Цьогоріч дніпряни впевнено розбираються з прямими конкурентами за «золото». За рахунок чого дніпропетровцям удалося так додати після зимової паузи, адже до цього ситуація була діаметрально протилежною?

— Навіть не знаю. Мабуть, доб­ре провели зимові збори. Достеменно, нам грамотно вдалося вибудувати гру й проти «Шахтаря», й проти «Динамо», відтак змогли перемогти. Можливо, десь нам пощастило, але переможців не судять. Гадаю, ми заслужили ці вікторії.

— Скажіть, на фінішній прямій упевненість у власних силах у футболістів «Дніпра» відчувається? Зокрема, у вас особисто вона є?

— У мене все без змін. Намагаюся не зациклюватися на минулому, думаю про майбутні матчі. Як до них готуватися, розбираємо, що собою представляє суперник. У нас попереду ще дев’ять поєдинків, тому зарано думати про чемпіонство. Потрібно налаштовуватися на кожен наступний матч, аби не втрачати очок. Можна добре зіграти, проте заробити нуль, але сьогодні для нас дуже важливий результат, і ми будь-що прагнемо його досягти.

— У «Дніпра» багато футболістів виступає в оренді. Свого часу й ви перебували в їх числі. Як вам удалося пройти шлях од орендованого гравця до основ­ного складу команди Рамоса?

— Два роки тому мене повернули назад, до Дніпропетровська. Хуанде Рамос особисто виявив бажання бачити мене в команді. Сказав, що сподівається на мою допомогу. Спочатку я грав небагато, але останній рік почав частіше з’являтися у старті. У «Дніпрі» дуже серйозна конкуренція, тому я не впевнений, що мені завтра довірять місце серед 11-ти найкращих. Потрібно постійно й наполегливо працювати, щоби доводити свої претензії на місце в основному складі. У нас грають найкращі, інші ж сидять на заміні, тож потрібно щодня доводити, що ти, як мінімум, не гірший за своїх конкурентів. Особливо, якщо ти легіонер, від тебе вимагають ще більше.

— Наступний матч «Дніпро» проведе у Сімферополі. До Криму не боїтесь їхати?

— Попри непросту ситуацію на півострові, їхати туди наша команда не боїться. Зрештою, ми ж не воювати туди їдемо, а грати у футбол. Чого ж нам боятися? Наприк­лад, я не бачу нічого загрозливого для нашої команди у Сімферополі.

— Про перенесення матчу мова не йде?

— Ні, поки ніхто нічого не говорив. Учора було тренування, й про це мова навіть не йшла (розмова відбулася першого квітня. — Р. К.).

— Джабо, ви один із небагатьох, хто грав у «Дніпрі» під керівництвом Олега Протасова. Тоді також команда начебто претендувала на чемпіонство, але, в підсумку, скотилася на звичну для себе четверту сходинку. Що цього разу змінилося?

— Знаєте, я теж по собі відчуваю, що команда змінилася. Футболісти стали зрілішими, так би мовити, дозріли до перемог. З’явилася стабільність. До речі, ми не лише за Протасова боролися за чемпіонство, а й торік була аналогічна ситуація. Із безпосередніми конкурентами грали нормально, а ось у поєдинках із середнячками та командами з низин турнірної таблиці часто втрачали очки, й у підсумку, програвали боротьбу. Тому, виходячи з практики, налаштовуватися на матчі із середнячками потрібно ще відповідальніше, ніж на «Шахтар» і «Динамо».

Роман КИРІЄНКО.

X