Геннадій ПРИХОДЬКО: «Один заліковий бал у поєдинку із «Шахтарем» — прийнятний для нас результат»

Переглядів 176
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Головний тренер «Гірника» — про два майбутні вирішальні поєдинки чемпіонату, атмосферу в команді та найскладніший матч у сезоні

До завершення першості в другій лізі залишилось усього два тури (не беручи до уваги пропущені матчі). На четверте місце, що дає путівку до першої ліги, претендують кілька команд, однак найкращі шанси на підвищення в класі має криворізький «Гірник». Саме тому «УФ» вирішив поспілкуватись із головним наставником команди Геннадієм Приходьком та дізнатись, які настрої панують у колективі напередодні надважливих протистоянь.

— Геннадію Миколайовичу, в двох турах, що залишилися до закінчення чемпіонату, для вашої команди вирішується доля останньої перепустки до першої ліги. Розкажіть, який настрій у колективі?

— Можу сказати, що настрій команди — абсолютно нормальний, робочий. Зараз ми готуємося до дуже відповідальної гри проти «Славутича», яка відбудеться в понеділок (розмова відбувалась у неділю ввечері. — В. Б.). Уже згодом будемо думати про останній двобій — проти новокаховської «Енергії», який проведемо на виїзді. Шкода лише, що маємо на два дні менше на відновлення до звітної гри, але це не страшно. Як у нас в країні кажуть: «Маємо те, що маємо».

— Скажіть, чи на гравців «Гірника» психологічно тисне відповідальність за майбутній результат?

— Ми із хлопцями спілкуємося щодня, тож, звичайно, бачу, що вони відчувають певний тиск. Усе, нібито, поруч (маю на увазі четверте місце), але треба ще зробити останній крок до нашої мети. Тому логічно, що вони дуже переживають із цього приводу. Сподіваюся, хлопці нормально перенесуть цей тиск і все буде добре.

— Минулого туру ви відіграли «суху» нічию із свердловським «Шахтарем». Як вважаєте, чому не вдалося взяти троє очок у цій зустрічі?

— Я вважаю «гірників» дуже достойним суперником, більше того — нам було дуже тяжко з ними в тому матчі. У них зібрана команда дуже хорошого рівня, тому один заліковий бал у виїзному поєдинку — це прийнятний для нас результат. Повторюся: свердловський «Шахтар» мені дуже сподобався, хороший колектив.

— Цього сезону у вашої команди були як крупні перемоги, так і дошкульні поразки. У чому вбачаєте головну причину таких різних результатів?

— Давайте домовимося, що про це ми будемо говорити вже після завершення цього чемпіонату. Наразі ж у нас є ще дві гри, тому я поки що не готовий відповісти вам на це запитання. Мене турбують нині ось ці два найближчі протистояння.

— Якщо не зважати суто на результати, чи задоволені своєю командою в нинішньому сезоні?

— Так само на це питання зможу відповісти лише після двох останніх ігор.

— Гаразд. Якщо не брати до уваги ці два майбутні поєдинки, чи зараз можете пригадати, який для вас був найтяжчий матч цього сезону?

— Напевно, їх було кілька, і це саме ті, коли зазнали розгромних поразок. Ось вони й були найтяжчими, насамперед, із точки зору результату.

— У останньому турі ваша команда зустрічається з «Енергією» з Нової Каховки. Чим запам’яталася ця команда? За рахунок чого ви її можете обіграти?

— У нас із Новою Каховкою досить дружні стосунки, маю на увазі те, що ми сусіди — грали багато разів товариські матчі навесні. Мушу сказати, що команда перебуває внизу турнірної таблиці, але вона зуміла вдома обіграти «Оболонь-Бровар», «Макіїввугілля». Тобто, ця команда — дуже непогана, зі своїми позитивними якостями. До того ж, ви, напевне, бачите самі, що цьогорік друга ліга довела всім, що слабких суперників у ній немає. Тому ми будемо відповідним чином налаштовуватися на цей поєдинок, адже легкої прогулянки точно не буде.

Володимир БОБИР.