Геннадій ПРИХОДЬКО: «Задоволені, але осад залишився»

Переглядів 156
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Наставник криворізького «Гірника» прокоментував нічию зі «Сталлю» та розповів про плани команди на міжсезоння

— Геннадію Миколайовичу, чи нічиєю зі «Сталлю» задоволені, адже матч ваша команда закінчувала у чисельній меншості?

— Задоволені, але, як кажуть, осад залишився. На гру зі «Сталлю» налаштовувалися дуже серйозно, адже хотіли закінчити сезон перемогою. Але впродовж зустрічі отримали два вилучення, відтак залишилися задоволені й одним пунктом.

— На вашу думку, дві червоні картки ваші хлопці заробили заслужено?

— Там було по дві жовті картки. Потрібно дивитися повтор, проаналізувати. Я взагалі не люблю скаржитися на суддівство, однак після першого кола, коли ми опинилися на першій сходинці, арбітри, обслуговуючи матчі за нашої участі, почали більше помилятися на користь суперника, призначати незрозумілі пенальті та показувати зайві попередження. У цьому матчі нам показали 6 жовтих карток і 2 червоні… Почався просто безлад. Не знаю, кому це вигідно, та вважаю, судити мають однаково всіх.

— Можливо, саме через суддівський безлад «Гірник» у останніх чотирьох турах спромігся набрати лише 2 очки?

— Суддівство я би з рахунків не скидав, адже «люди у чорному» так чи інакше причетні до гри, відтак напряму впливають на результат. Проте, найперше, необхідно дивитися на свою гру. Якщо впродовж більшої частини чемпіонату ми демонстрували в основному стабільні результати, то наприкінці хлопці дещо стомилися. Це стосується не тільки фізичного стану, а й психологічного, адже інколи навіть емоцій не вистачало нашим гравцям. Також травми завадили трьом гравцям основи вийти проти «сталеварів». Тобто десь нам не вистачило свіжості, не змогли дотерпіти.

— Перша частина чемпіонату закінчена. Скажіть, хто із суперників вам найбільше сподобався?

— Уся перша п’ятірка плюс «Оболонь-Бровар» і «Кремінь» демонструють непоганий рівень футболу. І за організацією гри, й за комплектацією складу ці колективи значно виокремлюються з-поміж інших. Хороші виконавці у цих командах виступають, тому й не дивно, що саме вони перебувають вгорі турнірної таблиці. Але мені найбільше сподобався «Шахтар-3». Команда молода, перспективна, має свій почерк, гарно організована, тактично грамотно діє, технічно виконавці чудово підковані.

— Скажіть, за фінансове благополуччя команди хвилюватися не потрібно?

— Знаєте, враховуючи складну фінансову ситуацію в країні, бути впевненим у будь-чому на сто відсотків не можна. Тим паче, в таких питаннях, як фінансування футбольного клубу. Начебто наразі в нас усе стабільно, однак як воно буде далі, покаже лише час. Ви ж бо подивіться: впродовж чемпіонату дві команди заговорили про відсутність фінансування. Та якщо миколаївська «Енергія» змогла дограти сезон, то хмельницьке «Динамо» закінчило його достроково. Хочеться, звісно, щоби «Гірник» жив, дитячо-юнацька школа розвивалася, тому сподіватимемося на краще.

— Судячи по четвертій сходинці, котру наразі займає «Гірник», ви всерйоз налаштовані потрапити до першої ліги?

— У нас завдання стоїть грати у хороший, змістовний футбол, відтак у кожній грі досягати максимального результату. Чи займемо ми одне з перших чотирьох місць, чи ні, покаже підсумок чемпіонату. Наразі не хочеться робити якісь гучні заяви, щось обіцяти. Якщо й надалі будемо стабільно виступати, постійно набирати очки, гадаю, потрапити до четвірки нам до снаги. Однак для цього потрібно гарно попрацювати, підсилитися, щоби мати сильний резерв. Адже одним складом грати дуже складно, хочеться мати більше конкуренції у складі.

— Розкажіть про найближчі плани команди?

— Наразі увесь колектив пішов у відпустку. 10 січня збираємося, футболісти пройдуть медогляд, а 15 розпочнемо повноцінно готуватися до весняної частини першості. Якщо все буде гаразд із фінансуванням, плануємо підсилитися.

— А де плануєте провести збори?

— Наразі не можу дати конкретної відповіді, адже поки що достовірно невідомо. Ось вийдемо з відпустки, тоді ситуація більше проясниться, будемо знати, чи вдома залишимося, чи, можливо, поїдемо кудись. А зараз не можу нічого сказати.

— А ви свою відпустку вже розпланували?

— Я збираюся провести свої канікули вдома. Чесно кажучи, ніяких масштабних планів не будував, хочеться побути вдома, приділити увагу своїй сім’ї.

Роман КИРІЄНКО.

X