Харківська нічия на користь «Єнакієвця»

Переглядів 172
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
«Ураган» теж нею скористався

«Ураган» вийшов на друге місце. Іванофранківці зібрано поставилися до матчу проти ЛТК, у якому виступали в статусі господарів. Порівняно швидко відкрили рахунок. Це дало змогу прикарпатцям «загасити» гру. А за таких умов підопічні Романа Ковальчика почуваються досить некомфортно, бо не можуть використати свій основний «козир» — швидкість. Сам «Ураган» використовував аритмію: коли треба додавав і діяв максимально концентровано. Два м’ячі у цьому поєдинку були забиті після перерви, що по-своєму логічно — в другому таймі матч був відкритішим.

Втримати поточну другу позицію іванофранківцям буде й тяжко, й легко. Нелегко, бо наступний матч вони проведуть у Львові, а місцева «Енергія» відстає тільки на очко. Якщо згадати, що в «енергетичних дербі» гору зазвичай беруть господарі, то збереження нинішнього статусу «Урагану» в турнірній таблиці здається сумнівним. Але він може розраховувати на кадрові втрати «Енергії»: в «дербі» не зіграють Рогачов і Овсянніков.

Обидва «постраждали» від суддівських рішень у центральному матчі туру. «Енергія» грала у Харкові й ледь не перемогла на майданчику чемпіона.

Львів’яни діяли другим номером. Причому з перших же секунд матчу, а не відтоді, як вони відкрили рахунок (а сталося це вже на 4-й хвилині). Далі підопічні Косенка показали досить непогану організацію гри в обороні. Коли треба було, рятував голкіпер Кардаш. «Залізничники» не були достатньо підприємливими в грі в рівних складах, було зрозуміло, що найочевидніше рішення — п’ятий польовий. Природно, що Євген Ривкін пішов на такий хід, і він досить швидко став корисним. Рахунок було відновлено, він, судячи з усього, не влаштовував гостей. Інакше не пояснити штучно створену вже Олександром Косенком більшість. Але саме така манера гри призвела до вилучення Овсяннікова: Денис перешкодив суперникові завдати удару в порожні ворота «Енергії».

Обопільна втрата очок чемпіоном і бронзовим призером тільки зміцнила думку, що переможцем чотириколового турніру стане «Єнакієвець». Донбаський клуб цього сезону рідко втрачає очки на домашньому майданчику. Особливо якщо протистоїть опонент нижчий за класом. «Спортлідер» у Донецьку дав гандикап у три голи. Відіграти його було нереально, хоча подоляни пручалися, як могли. Після матчу Олег Солодовник потішився потенціалом української частини команди. Троє бразильських легіонерів — Вассура, Кайо Жуніор і Ромаріо — на майданчику були відсутніми, але лідер упорався й без них.

Тепер «Єнакієвець» має восьмиочкову «чисту» перевагу над найближчим суперником. Потенційно ним є «Локомотив», бо саме харків’яни мають «відкладений» матч, якщо виграють його, то вийдуть на друге місце.


Віталій МАРТИНЮК.

X