Євген ОПАНАСЕНКО: «Ніхто не має наміру зберегти місце в УПЛ «через когось»

Переглядів 186
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Правий оборонець запоріжців лаконічно ділиться враженнями щодо наступного матчу «Металурга»

Євгене, для початку — «не по ділу»: як ваше здоров’я?

— Іще лікуюся, коли повернуся — не знаю сам. Набридло, чесно кажучи, вже хочеться грати.

— Що, навіть орієнтовної дати не існує? Ну, принаймні до кінця сезону реально вас побачити?

— Дуже сподіваюся на це!

— Чи наявні з приводу недільної зустрічі особливі відчуття? Адже змагатимуться ваша нинішня й майбутня команди…

— Насамперед, зрозумійте одне: нині я — гравець «Металурга», в мене чинний контракт, із цього й виходжу, й тільки із цього.

— А ви всі ігри відвідуєте запоріжців?

— На домашні ходжу особисто, виїзні дивлюся по телебаченню.

— Як би пояснили такий парадокс: в останній зустрічі з «Таврією» «металурги» застосували незвичну для себе тактику, використовуючи короткі паси, намагаючись діяти комбінаційно. Ми же звикли, що Олег Таран — прихильник іншого, силового футболу з довгими передачами.

— Точно відповісти не можу, бо сьогодні я не присутній на передматчевих установках, однак припускаю, що то була конкретна тактика на конкретний матч. Ймовірно, що з одеситами діятимемо інакше. Та якщо новий стиль спрацював, хтозна, можливо, варто його дотримуватися й надалі… Головне, на мою думку, те, що можемо діяти по-різному, на кожного опонента обирати інший варіант гри.

— Команда залишила зону вильоту, проте тільки на два очки. Зваживши на політичні обставини, чи не циркулюють у клубі думки, мовляв, і старатися не варто, бо з нового сезону ні «Таврії», ні «Севастополя» у «вишці» не буде…

— Ой, то ви дуже болюче питання зачепили: чесне слово, такі події відбуваються… Щиро вам кажу: по-перше, ніхто в «Металурзі» над таким не замислюється, ніхто не має наміру зберегти місце в УПЛ «через когось», усі зосереджені на тому, що треба самим докласти зусиль; по-друге, ні мені особисто, ні будь-кому в нашому ФК не хочеться втратити кримські команди. Я дуже сподіваюся, що вони й надалі продовжуватимуть виступати тільки в Україні.

— Давайте про вашого суперника: чи дивитеся весняні матчі «Чорноморця»?

— Звичайно, причому — всі. У останньому вони зіграли не дуже добре, можна навіть сказати, що провалили гру в Маріуполі.

— Відзначили для себе, що новобранець одеситів Торніке Окріашвілі тепер виконує функції відтягнутого форварда, натомість Микола Павлов бачив його плеймейкером?

— Насамперед скажу, що мені сподобалося, як він відіграв: якби був уважнішим під час реалізації моментів, міг забити ще один-два м’ячі… Роман Йосипович, під орудою якого я вже грав, завжди відзначався схильністю… ну, не те, щоби до універсалізації, а до періодичних змін амплуа гравців. Припустімо, я в нього хоч і грав на своєму правому фланзі, проте тільки в півобороні… Значить, він не бачить грузина у середній лінії, там своїх футболістів багато, а ось у передній йому якраз і місце.

— А як прокоментуєте рівень пари центрбеків «Чорноморця» Петро Ковальчук — Адольф Тейку?

— Розумію, на що ви натякаєте, прос­то пропоную вам пам’ятати про таке: той же Адольф у цій команді не більше кількох тижнів, тому не впевнений, чи можна вимагати від нього того, що раніше робив Пабло Фонтанелло.

— Наскільки мені відомо, ніхто в Одесі не знімав завдання знову вий­ти в єврокубки. Й ось тепер ваш нинішній клуб здатний цьому, скажімо так, завадити…

— Повторюю: зараз я — в «Металурзі», тому вболіваю за них… Однак, не приховуватиму, хочеться заграти в Європі, бо такого досвіду ще не маю…

— Поклавши руку на серце: не жалкуєте, що підписали контракт із «Чорноморцем», зваживши на те, що там сталося взимку?

— Не жалкую, бо я йшов, конкретно усвідомлюючи ціль: грати під керівниц­твом тренера Григорчука. Тим паче, мені багато чого відомо, зокрема те, що ті чи інші проблеми, спровоковані політичною ситуацією в Україні, існують у багатьох наших ФК. Упевнений, це тимчасові труднощі.

Володимир БАНЯС.