Ігор ПЛАСТУН: «Ми їдемо до Києва, розуміючи силу «Динамо»

Переглядів 181
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Захисник «Карпат» розповів «УФ» про майбутній матч проти команди Сергія Реброва

— Ігорю, після чотирьох зіграних турів «Карпати» займають третю сходинку в турнірній таблиці. Чи розраховували, що вашій команді настільки вдало вдасться стартувати в новому сезоні?

— Одверто кажучи, так, ми цього очікували. Ми дивилися на календар перших матчів і розуміли, що в цих зустрічах наша команда здатна набрати велику кількість очок. Якби нас запитали до початку чемпіонату, скільки ми наберемо очок у перших чотирьох турах, то впевнений, хтось би із команди сказав і більшу кількість очок, ніж ми набрали. Звісно, хотіли набрати максимальну кількість балів, але, на жаль, цього не вдалося зробити. Тим не менш, ті залікові пункти, що в нас зараз є, надають нам впевненість у своїх силах і ми дивимось у майбутнє з оптимізмом.

За рахунок чого, на вашу думку, вдалося здобути такі позитивні результати?

— Думаю, за рахунок того футболу, який ми сповідаємо, і, до слова, який ми сповідали ще минулого сезону. Якщо торік ми десь один до одного ще притиралися, то цього сезону ми вже прагнемо демонструвати стабільнішу гру, особливо в плані результатів. Переконаний, це найголовніше. Наша команда зараз вже не нова, ми всі добре один одного знаємо, виходимо на поле і просто граємо, б’ємось один за одного. Добре, що ми виборюємо позитивні результати.

— Попри крупну перемогу над «Чорноморцем» минулого туру, чи справді та гра була настільки легкою для вашого клубу?

— Знаєте, останнім часом для «Карпат» узагалі не було легких матчів у чемпіонаті. Зі всіма суперниками доводиться тяжко. Якщо говорити детальніше про зустріч із «Чорноморцем», то, звичайно, нам допомогли два перших швидких голи. Після цього стало грати набагато легше. Тим не менше, будь-яка наша помилка в обороні, один пропущений м’яч міг усе змінити, тому добре, що все склалося так, як склалося.

Що позитивного у грі «Карпат» відзначає наставник команди пан Йовичевич? У чому вдалося додати найбільше за останній час?

— У принципі, ми завжди оцінювали свої сили достатньо позитивно. Минулого року нам десь не вистачало результату. Але вже на старті цього чемпіонату нам вдалося виграти три гри поспіль. Футбол — така річ, комусь пощастило сьогодні, комусь пощастить і завтра. Це збіг обставин. Тому ми намагаємося додавати в кожному з компонентів нашої гри. Думаю, що говорити про якісь перемоги, набрані очки матиме сенс, принаймні, хоча би після завершення першого кола чемпіонату.

— Попереду матч із київським «Динамо». Чи можна назвати цю зустріч головною для «Карпат» у першому колі?

— Ні, адже в разі успішного результату більше нам очок за цю зустріч не дадуть, ніж за будь-який інший матч. Ми на кожну гру маємо налаштовуватись однаково, але «Динамо» — це чемпіон України. Якщо я цю команду виокремлюватиму перед іншими, то це, напевно, буде неправильно. Усі знають, які команди сильніші, а які слабкіші в нашому чемпіонаті. Ми їдемо до Києва, розуміючи силу «Динамо». Але вони також розуміють нашу силу, тому ми будемо боротися з ними на рівних. Як відомо, до гри рахунок 0:0. От після фінального свистка побачимо, хто виявиться сильнішим…

— Тобто, ви якось по-особ­ливому налаштовуєтесь на майбутню зустріч чи це буде звичайний матч чемпіонату України?

— Це звичайний матч чемпіонату. Але для нас це буде найсильніший суперник за перші п’ять турів. Звичайно, що на тлі «Динамо» хочеться переконатись у своїй силі.

— До слова, кияни за стартових чотири тури ще не втратили жодного бала — чотири перемоги. Скажіть, це якось психологічно впливає на вашу команду чи ви просто не звертаєте увагу на такі речі?

— Ні. Навіть якби вони десь і втратили очки до зустрічі з нами, ми все одно знаємо, якою силою є команда Сергія Реброва. Тому, пов­торюся, після чотирьох турів у питанні очок далеко йти не пот­рібно… Це буде складна гра, тож ми маємо викластися максимально. Знаю, що банальні слова, але інших і не підбереш. Нам зав­жди складно грати в Києві, адже на НСК «Олімпійський» своя унікальна атмосфера. Ми будемо вик­ладатись, і, якщо продемонструємо хороший рівень гри, будемо психологічно готові до цього протистояння, то зможемо досягти успіху.

— Я правильно розумію, що запорукою успіху для «Карпат» у цій грі буде саме психологія?

— Думаю, що так. Якщо ми психологічно зможемо бути стійкими і відчуємо розкутість у своїх діях, то зможемо здобути хороший результат.

Володимир БОБИР.

X