Ігор ЖАБЧЕНКО: «Ми вже підписали трьох футболістів»

Переглядів 175
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Головний наставник «Гірника-спорту» — про завдання команди, трансферну діяльність і підготовку команди до другої частини чемпіонату

— Ігоре Валентиновичу, якщо поглянути на минулий рік і підбити підсумки, які найвагоміші здобутки вашої команди?

— Найголовніше, вдалося створити боєздатний колектив і надихнути вірою самих футболістів, що вони справді можуть чогось добитися. Ось це — головне.

— І в 2014-му також є до чого прагнути…

— Звичайно, однак найголовніше — нам є де працювати. У нас є потрібна інфраструктура, щоби проводити необхідний тренувальний процес. Це я би назвав найважливішим моментом. Адже ви знаєте, що в нашій країні в багатьох клубів цього немає.

— Тобто у вашої команди, слава Богу, із цим немає жодних проблем?

— Так. Завдяки Петру Матвійовичу Каплуну, який це все створив. До того ж, цього року буде 20 років клубові, й та інфраструктура, яка зараз є, це все завдяки йому. Якби не він, нічого б і не було.

— Нинішнє друге місце в турнірній таблиці для «Гірника-Спорту» ще не межа? Команда може претендувати й на підвищення в класі?

— Про підвищення в класі ми поки що не говоримо. Головне зараз завдання — створити колектив, який би міг вигравати в кожній грі та демонструвати добротний футбол. Аби на наші матчі приходило якомога більше глядачів — ось це найголовніше завдання.

— Стосовно колективу. Чи плануєте якісь зміни в команді, когось переглядаєте?

— Так, нас уже залишили 7 чоловік, ми їм подякували, адже вони нам допомогли на цьому відрізку. Зараз нам потрібно сильніше підсилення. Ми вже підписали трьох футболістів — двох із «Миру» (Горностаївка): Білоусова та Чмеленка, а ще — Рябцева з «Арсеналу-Київщини». Окрім того, ще є кілька футболістів на перегляді. Тому ми потроху працюємо у цьому плані, підсилюємося.

— Скажіть, чи були пропозиції від інших клубів щодо найкращого форварда першості Кирієнка?

— Вони, напевне, знають, що Кирієнко перебуває на контракті, тому на даний момент це не актуально. До того ж, ми переговорили з Ігорем, і він нам ще допоможе ці півроку. А вже потім буде дивитися, що й як далі…

— Тобто маєте зацікавленість щодо продовження з ним співпраці?

— Звичайно, адже я переконаний, що для тренера такий нападник, який здатен сам вирішити долю поєдинку, справжній скарб.

— Розкажіть про підготовку вашої команди до другої частини чемпіонату. Коли команда збирається після зимової паузи?

— Ми збираємося 29 січня. У нас буде три збори. Цього часу нам буде достатньо, щоби підготуватися до другої частини чемпіонату. Будемо працювати за старою системою та закладати фундамент, аби його вистачило на рік. Збір проводитимемо в Комсомольську, адже навіщо кудись їхати, коли в нас є штучне поле, бігові доріжки, тренажерний зал, будуть і спаринг-партнери. Словом, все є, тому сенсу кудись їхати й витрачати гроші, немає. Найголовніше, щоби нас не підвела погода — не випало багато снігу.

Володимир БОБИР.