«Іще до гри сказав, що «Ворскла» переможе — 2:1»

Переглядів 99
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Іван КРИВОШЕЄНКО, екс-гравець «Іллічівця», «Ворскли».

«Шахтар» — «Сталь». Дніпродзержинці непогано грали, радує, що не припаркували автобус біля свого штрафного, не відбивалися, але все одно не зуміли відібрати очки у «Шахтаря», який серйозно змінив склад після Ліги чемпіонів і зіграв за результатом.

«Металург» — «Металіст». На полі не було видно, де досвідчена команда, а де молода. Загалом рівна й нецікава гра. Од запоріжців тяжко щось вимагати. На мій погляд, «Металург» і «Чорноморець» — явні аутсайдери прем’єр-ліги, а ось «Металіст» розчаровує. У харків’ян проблеми з фінансами, але в кого їх немає? Треба все одно грати у футбол.

«Ворскла» — «Олімпік». Ще до гри мені телефонували з Полтави, запитували прогноз. Сказав, що господарі переможуть — 2:1. Бачите, навіть рахунок угадав. Я достатньо пограв у «Ворсклі», знаю тренера й багатьох футболістів, що в полтавців чудовий колектив, де зібрані досвідчені, кваліфіковані виконавці, які вже давно працюють пліч-о-пліч. Вони багато на що здатні. Так, їх надломив виліт із Ліги Європи в двобої проти «Жиліни», але в чемпіонаті ще нікому не поступалися. А в «Олімпіка» якась незрозуміла команда, капітан Іванов постійно грав, а його ні з того, ні з чого відрахували. Не втримали й одного з лідерів Дорошенка, основного центрального захисника Дитятьєва. Натомість, узяли з першої ліги Борзенка, Гошкодерю, який ніде толком не грав, а ще — якихось легіонерів із чемпіонату Донецької області. Чесно, непередбачувана команда. Буває, вони показують непогану гру, і цього разу боролися, але полтавці підтвердили свою силу.

«Говерла» — «Чорноморець». Як уже казав, уважаю одеситів із запоріжцями явними аутсайдерами. Звичайно, в «моряків» молода команда, яка старається компактно грати, але забити може або зі «стандарту», або якщо це зробить Калитвинцев. Так і цього разу, зрівняли зі штрафного, відчули впевненість і довели гру до нічиєї. Хоча навіть після вилучення не знали, що робити. Після матчу Грозний казав, що судді їх «вбивали». Так, очевидний пенальті не призначили, але більше нічого трагічного не наробили. Ужгородці самі винуваті — треба використовувати свої моменти.

«Олександрія» — «Карпати». Напередодні казав, що буде нудна гра й максимум — один гол. Але футбол за те й люблять, що він непередбачуваний. Олександрійці у цьому матчі забили вдвічі більше, ніж до цього в усіх попередніх турах. У «Карпат» — європейський тренер, вони подобалися мені, але цього разу їх не впізнав. Звичайно, за однією грою не варто робити висновки, проте, мабуть, вплинуло, що львів’яни виступали на виїзді. Очевидно, як і раніше, повертають собі статус домашньої команди.

«Волинь» — «Динамо». Передбачав, що колектив «Динамо» буде втомленим після Ліги чемпіонів, і лучани зможуть відібрати очки. На ділі команда Віталія Кварцяного й справді непогано грала, також створювала моменти. Але позначився клас динамівців.

«Дніпро» — «Зоря». Хоч і кажуть, що не варто вірити статистиці, але вже вкотре дніпряни не можуть упоратися з луганцями, які справляють гарне враження. Підопічні Юрія Вернидуба справді показують якісну гру, на рівних протистоять грандам. І особисто для мене не зрозуміло, хто, в підсумку, буде третім на п’єдесталі.