Іван БОБКО: «мирова, звичайно, нас не потішила»

Переглядів 172
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
>Півзахисник «моряків» розповів, чому ж його команді не вдалося здобути домашню перемогу

— Іване, сьогодні «Чорноморець» зіграв свій перший матч у весняній частині чемпіонату. Нам, журналістам, здалося, що ви сьогодні таки награли на перемогу. Але яка ваша думка як безпосереднього учасника зустрічі?

— Ви самі все бачили… Ми чекали цього матчу, адже дуже хотілося зіграти офіційну гру. Нам удалося створити біля воріт «Таврії» кілька справді небезпечних моментів, але реалізувати принаймні один із них не вдалося. Гадаю, якби забили, то перемогу вже би не втратили. А так — нічия 0:0, яка, звичайно, нас не потішила, оскільки втрачати очки в домашніх матчах зараз не можна, боротьба за місця в Лізі Європи загострюється. Утім, нічого катастрофічного не відбулося. Це — футбол, так іноді трапляється…

— Порівняно з останніми матчами склад «Чорноморця» змінився щонайменше наполовину: команду залишили іноземці, не змогли зіграти дискваліфікований Кутас і травмований Зубейко. Є в команді нові імена — дебютували за «моряків» Тейку та Данченко, вперше за «Чорноморець» у чемпіонаті зіграли Аржанов, Окріашвілі, після повернення до Одеси дебютував і Ребенок. Як гралося в такому варіанті складу?

— Усіх виконавців ми давно знаємо, крім Тейку, який щойно приєднався до «Чорноморця». Отже, проблем із тим, що, мовляв, команда зовсім не зіграна й не готова грати на такому рівні й у такому складі, немає. І Ребенок, і Аржанов, і Окріашвілі тренуються з командою кілька місяців, пройшли збори тощо. Сьогодні ми зіграли непогано. На жаль, не забили…

— У другому таймі команда виглядала монолітнішою, ніж у першому. Активніше заграв і юний Данченко…

— Так, ми поспілкувалися в перер­ві: Роман Йосипович зробив кілька зауважень. До того ж, нам конче пот­рібно було забити, отже, десь пішли на ризик, додали у швидкості. Щодо Данченка: він — молодець, дуже старався, зіграв непогано, як для дебюту на такому рівні. Це була найважча гра в його кар’єрі. Вітаю Олега з тим, що він отримав шанс проявити себе в основній команді.

— Роман Григорчук використовує вас на різних позиціях — і в опорній зоні, й на лівому фланзі півзахисту, та навіть на лівому фланзі захисту. А якими були ваші завдання на сьогоднішній матч?

— У нас всі футболісти діють різноманітно, це вимога тренерського штабу. Прямолінійність — це не наш метод. Кожен має свої функції, але про це розповідати дуже довго. Вам газетної площі не вистачить!

Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ.