КАРДАШ РЯТУЄ «ЕНЕРГІЮ» ВІД ПОРАЗКИ

Переглядів 191
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
«Єнакієвець» зміцнив лідерство

Центральний матч туру відбувся у Львові, але його героєм стала команда, яка грала в Рівному. Місцевий «Кардинал» розібрався з чемпіоном — 4:0. Результат несподіваний ще й тому, що двома днями раніше на цьому ж майданчику суперники грали перенесений з листопада поєдинок 9 туру (через участь харків’ян у євро-баталіях). «Локомотив» у Рівному спочатку виграв, хоча не можна сказати, що переконливо, за якістю гри. Про це свідчить і рахунок 2:1. А повторна гра довела: чемпіон нині перебуває в посередній формі. «Кардинал» не домінував із початку гри, але поступово нарощував перевагу, практично не давши опонентові шансів бодай на очко. Вочевидь, позначився й вихід на майданчик у другій зустрічі граючого тренера рівненців Сергія Піддубного: перший матч він пропускав через проблеми зі здоров’ям. Якщо команда й надалі гратиме на такому ж куражі, то не виключено, що розташується в підсумковій четвірці регулярного чемпіонату.

«Енергія» та «Ураган» видали черговий якісний поєдинок. У ньому було небагато забитих м’ячів, але цей факт засвідчує тільки класну гру воротарів, а не високу організацію оборонних дій. Особливо відзначився львів’янин Кардаш: господарі мали чимало моментів для взяття воріт на початку другого тайму, один із них, власне, реалізували, зате фінішний відрізок цілковито залишився за командою з Івано-Франківська. «Зелено-білі» почали помилятися на рівному місці, зокрема досвідчений Валерій Легчанов. Але Кардаш після перерви був непохитним. Нічия — справедливий підсумок матчу.

Пішов він знову на користь гравцям «Єнакієвця». Лідер чемпіонату переміг у Луганську без кількох основних виконавців, та ще й поступаючись упродовж гри двома м’ячами. Але комбінаційна гра підопічних Олега Солодовника того дня була невисокого рівня, бо й сам тренер зізнався після гри — був переконаний, що цей матч його підопічні не програють. Вони зробили навіть більше, тож тепер уже точно мало хто сумнівається й у закономірності лідерства «Єнакієвця», й у тому, що він збереже свою позицію до закінчення регулярного чемпіонату.

Віталій МАРТИНЮК.

X