Петро КОВАЛЬЧУК: «Нам неймовірно пощастило»

Переглядів 227
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Один із героїв ейндховенського поєдинку розповів про непросту звитягу своєї команди та поділився думками щодо майбутнього суперника «моряків» у Лізі Європи

Петре, практично ніхто не очікував вашої появи у стартовому складі. Скажіть, чи відчували, що замість дискваліфікованого Бергера вийдете саме ви?

— Скажу чесно: сподівався, що Роман Йосипович випустить мене з перших хвилин. Так, Бергер — дискваліфікований, зрештою, хтось мав його замінити. Гадаю, сьогодні команду не підвів, виправдав надії головного тренера.

Коли дізналися, що зіграєте в основі?

— На установці перед грою. Були в мене певні передчуття, здогадки, однак тільки на передматчевій установці мені сказали, що зіграю.

А чи були якісь побоювання, хвилювання, адже ви жодного разу не грали в матчах Ліги Європи?

— Та які там побоювання?! Мені й так втрачати нічого. Хоча чого гріха таїти: на перших хвилинах справді трішки хвилювався, однак потім улився в ритм, удалося повністю адаптуватися, відтак увесь отой страх якось непомітно зник.

А що скажете щодо самої гри? Які відчуття переповнювали у стартові хвилини?

— На початку зустрічі наша команда хвилювалася, була присутня й певна нервозність, трішки зібраності нам не вистачало. Якщо чесно, ПСВ упродовж гри нас істотно переважав, був мобільнішим, швидшим, десь навіть потужнішим. У цілому ж зіграли нормально. Наприкінці поєдинку навіть промайнула думка: якщо вже такі моменти вони реалізувати не можуть, то перемога від нас точно нікуди не втече. Тому їхнє марнотратство тільки зміцнювало нашу впевненість у перемозі.

Судячи з невиразної гри в першому таймі, тренер у перерві корективи таки вносив?

— Роман Йосипович указав нам на помилки, котрих припустилися в першому таймі. Також сказав, що необхідно дещо перебудуватися, та якихось серйозних корективів не вносив, зазначивши лише, що бодай один шанс у нас стовідсотково буде. Головне — в захисті зіграти надійно й не пропустити. Як насправді вийшло, ви й самі все бачили. Свого шансу ми таки дочекалися й, дякуючи Богу, зуміли втілити його в переможний результат.

Що відчували, коли пролунав фінальний свисток?

— Пощастило неймовірно, що змогли перемогти, втримати хитку перевагу. Ви ж подивіться, всі хлопці радіють, усі щасливі. Для «Чорноморця» сьогоднішня вікторія — справж­ній подвиг, неабияка радість. Сьогодні ми переписали історію одеського клубу: вперше вийшли до 1/16 Ліги Європи! І це дуже приємно, я би навіть сказав: фантастично бути причетним до історичної події.

Якого би суперника хотіли отримати в наступному раунді європейської ліги?

— Чесно кажучи, нам принципової різниці немає. Готові до будь-якого суперника. Хоча колеги дуже хотіли би зіграти з туринським «Ювентусом», який, невдало провівши груповий раунд Ліги чемпіонів, тепер гратиме у Лізі Європи. Позмагатися з таким іменитим суперником було би почесно та престижно.

Роман КИРІЄНКО, з Ейндховена.