Рінкона оштрафували на 100 тисяч доларів

Переглядів 256
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Анатолій ДЕМ’ЯНЕНКО, екс-тренер «Динамо»:

— Тренери завжди чекають, що підо­пічні вчасно зберуться, але не завж­ди все виходить за планом. Тим більше, коли маєш справу з бразильцями, з поверненням яких із відпусток майже кожного міжсезоння виникають проб­леми. Цього разу «постраждали» зразу троє наших провідних клубів — «Динамо», «Шахтар» і «Металіст». Бернард і Хав’єр прибули із запізненням, а Дуду взагалі не повернувся в Україну. Із приводу двох перших не знаю досконально ситуацію. Але вони на гарному рахунку у своїх командах, їм немає на що нарікати. Хіба що втрутилися інші роботодавці. А ось Дуду був явно незадоволений своїм становищем у «Динамо». Цей футболіст проводив на полі мало часу, поступався конкуренту місцем у складі. Очевидно, на батьківщині він не тільки відпочивав, а й підшукував собі інше місце роботи. Не на рівному ж місці «Греміо» запросив Дуду до себе. Тепер до кінця 2014 року він буде виступати на батьківщині, в звичних кліматичних умовах.

На мій погляд, велике запитання, чи треба повертати такого футболіста «Динамо»? Дуду не потрапляє до основ­ного складу, весь час невдоволений, і нічого не робить, аби змінити ситуацію. Хоча повинен вдвічі більше викладатися на тренуваннях, сповна працювати, доводити свій рівень. Проте в крові в нього й багатьох таких як він якесь нехлюйство. Люб­лять нічого не робити й дурня клеїти. Звичайно, є дисципліновані й відповідальні перед партнерами по команді бразильці, але таких мало.

У своїй тренерській кар’єрі зустрічав різних представників Латинської Америки. Але один випадок стоїть осторонь: коли я очолював «Динамо», Діого Рінкон десь на тиждень запізнився на перший збір команди. Керівництву нічого не залишалося, як оштрафувати футболіста. На яку суму? «Динамо» тоді готувалося до Ліги чемпіонів, і ми серйозно розраховували на Рінкона, а він мало того, що запізнився, так ще й приїхав із зайвими кілограмами. Як після цього на нього надіятися, якщо може підвести? Тренерський штаб мав обмаль часу, щоби привести Діо­го до належної форми, тож довелося вносити корективи в ігрову схему, а за тиждень щось награти дуже складно. Тоді Рінкона оштрафували на 100 тисяч доларів. Запізнювалися й Родріго, інші латиноамериканці, але не критично, й так серйозно, як Рінкона, більше нікого не штрафували.

Хто був найдисциплінованішим у «Динамо»? Одразу так і не згадаю. У «Волині» співпрацював із Рамоном Лопесом, який професіонально поводився. Із Майконом не було жодних проблем. Шкода хлопця… Шумахер до роботи був трохи байдужий, але, наскільки мені відомо, в Луцьку відмовилися від його послуг.

Узагалі, по роботі з бразильцями мені здалося, що більшість із них думають, що вони боги на полі. Але футбол за останні роки виріс, і зараз усім, без винятку, треба боротися за місце у складі.

X