Руслан МАРМАЗОВ: «Донбас Арена» — найбезпечніший стадіон у світі»

Переглядів 208
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Керманич пресової служби «Шахтаря» підтверджує готовність клубу до поновлення ігор

— Руслане Леонідовичу, в якому стані перебуває Донбас напередодні 15 березня?

— Та в нормальному стані! Із чого ви взяли, що тут у нас є якісь особ­ливі проблеми?

Недавно прочитав висловлювання генерального директора «Чорноморця» про те, що МВС і СБУ не можуть гарантувати безпеку Одесі…

— По-перше: я переконаний, що наше місто цілком готове до стандартної життєдіяльності «Шахтаря» в прем’єр-лізі. По-друге (кажу від себе особисто, як людина, не як глава прес-служби), спостерігається дивний парадокс: у нас тут останнім часом проходять відомі вам хвилювання, досі їх не було, на відміну від Києва та решти України, де все це відбувається вже майже чотири місяці. Так ось: виходжу я в місто й бачу, що люди гуляють, транспорт ходить, кінотеатри працюють, приходжу додому — холодильник повний, а вмикаю ТБ, дивлюся репортаж про Донецьк — і повний дисбаланс!.. Хочу нагадати, що саме представники «Шахтаря» — генеральний директор Сергій Палкін і тренер Мірча Луческу — ще раніше наголошували на тому, що чемпіонат треба починати вже тепер, і це, як мені видається, говорить за себе.

— Минулого четверга, коли ФФУ оголосила про відновлення матчів ПЛ, на відповідне рішення вплинули консультації з тими ж силовими органами. Чи провів відповідну роботу ваш ФК?

— Поняття не маю: такі зустрічі, як розумієте, проводяться не з пресовою службою… Тому мені складно відповісти, чи мав «Шахтар» контакти із СБУ та МВС.

— Але тоді виникає питання гарантії безпеки на стадіоні…

— Усвідомте одне: якщо генеральний директор нашого клубу робить заяву про повну готовність грати у футбол в Донецьку, значить, він знає, що чинить, як гадаєте?! Згадувана заява Палкіна — то ніби квінтесенція сучасного стану «Шахтаря», там є відповіді на всі актуальні запитання… Іще додам, знову таки, від себе: на мою думку, «Донбас Арена» — це найбезпечніший стадіон у світі, в нас у цьому плані проблем ніколи не було.

— Чи не плануєте в першій грі вдома ретельніше обшукувати вболівальників?

— І цей момент перебуває поза зоною компетентності мого відомства, бо то вже ділянка праці клубної служби безпеки.

— Перед матчем із «Вікторією» в новинах на одному з ТК було повідомлено, що всі «тікети» на поєдинок розкуплено. Тим не менше, «Донбас Арена» того матчу рясніла «порожнечами»… Одразу виникла думка, мовляв, певну кількість людей, уже з квитками на руках, налякали політичні події в Україні.

— Не думаю… За нашими даними все було так: іще задовго до гри із чехами, задовго до лютневих хвилювань у Києві, ми розрахували, що з «Вікторією» нас підтримають майже 40000 глядачів, і десь так воно й вийшло в реальності! Та я взагалі не уявляю, щоби, умовно кажучи, 10000 людей придбали квитки на єврокубкову зустріч і не використали їх… Звичайно, хочеться на всіх матчах бачити аншлаг, однак це перевага тільки топових поєдинків.

— Насамкінець хотів поцікавитися, чи почалось уже виготовлення тих пропусків, але…

— Так, про це говорити поки що зарано.