Руслан ЗАБРАНСЬКИЙ: «Миколаїв» має стати грозою авторитетів, як це було кілька років тому»

Переглядів 124
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Новопризначений головний тренер «корабелів» запевнив, що поступово клуб вибереться з боргової ями та поліпшить результати

— Руслане Михайловичу, то вас можна, нарешті, привітати з поверненням на посаду головного тренера?

— … чи, може, поспівчувати.

— Мабуть, ні для кого не секрет, що як гравці, так і вболівальники саме вас хотіли бачити на посаді наставника команди…

— Дякую, дякую.

— Зізнаюся, ваше призначення стало дещо неочікуваним. Чому саме зараз?

— Розпочати варто з того, що ми вже не перший рік боремося за існування клубу. Отож, аби боротьба за виживання була дієвішою й велася безпосередньо ізсередини, на засіданні засновників клубу було ухвалено рішення призначити мене головним тренером.

— Хто вам допомагатиме в ро-
боті?

— Сергій Бугай, який і раніше був у мене помічником, і Олександр Горобець, котрий свого часу допомагав Заяєву в «Таврії» та Кононову в «Карпатах».

— Найактуальнішим питанням, а якщо бути точнішим — проблемою для «Миколаєва» залишаються фінанси. Стільки вже було сказано й написано про борги «корабелів»…

— На цьому тижні сплатили першу частину зарплатні, й у понеділок, сподіваюся, гравці отримають й другу за березень. Якщо ж говорити загалом про фінансову ситуацію в клубі, то вона має покращитися. Поки не хотів би заздалегідь називати імен, але з’явилися люди, зацікавлені в допомозі клубу. Упевнений, що з ними принаймні мінімум, який нам потрібен для життєдіяльності, отримаємо. Ці кошти дозволять вирішити й низку проблем, які накопичилися. Упевнений, коли хлопці побачать, що про них не забувають, самовіддача на полі буде на всі сто. Я сьогодні їм сказав, що ми під пильним поглядом уболівальників. Отож, якщо гратимемо без бажання, а очі не палатимуть, вони нам цього не пробачать. А те, що в Миколаєві люблять футбол, гадаю, зайвий раз не варто говорити. Отож, якщо почнемо битися на полі, збільшуватиметься відповідно й кількість глядачів на трибунах. Будуть глядачі підтримувати, й клуб стане цікавіший інвесторам, які нам допоможуть, і ми зможемо зберегти місце в першій лізі.

— Відкритим залишалося й питання щодо боргів перед колишніми гравцями, які тягнуться вже кілька років. Як бути з цим?

— Чому всі так різко почали скаржитися на наш клуб? Бо побачили, що почали сплачувати потроху борги. Перед багатьма виконавцями їх уже закрили. Тим, хто зараз активно проявляє свою позицію, їм телефонуватиму й намагатимуся переконати, щоб із боргами ще трохи почекали, як це зробили я та мій помічник Сергій Бугай. Ми більше двох років чекали, й нікуди не скаржилися. Робимо все для того, щоб із нас не зняли три очки, бо їх у нас і так обмаль.

— Очевидно, не обійшлося й без напутнього слова підопічним?

— Так, у роздягальні, де мене відрекомендували команді, поговорив із хлопцями. Як і сказав уже вище, чекаю від них боротьби та відданості. «Миколаїв» має стати грозою авторитетів, як це було кілька років тому. Усвідомлюю, що зараз це даватиметься нам дуже тяжко. Можливо, десь доведеться ходити й з опущеною головою, але впевнений, поступово виберемося із цієї ями. Очікуємо й на кількох нових гравців, які мають допомогти. Якщо буде підтримка спонсорів, інвесторів та керівників, то все нам удасться.

P. S. За попередньою інформацією, колишній головний тренер Юрій Смагін команду залишить, а його помічник Володимир Пономаренко перейде на посаду спортивного директора ФК.

Олександр ТРАВЯНКА.