Сергій АТЕЛЬКІН: «НІЧОГО СТРАШНОГО НЕ ТРАПИЛОСЯ»

Переглядів 226
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Хороший у минулому нападник «гірників» сповнений оптимізму

— Сергію Валерійовичу, якщо стисло: що то було?

— Три причини — погане суддівство, індивідуальні помилки певних гравців плюс не показана нами своя гра — призвели до розгромної поразки… Я вважаю так: якщо поставили пенальті за те, що Срна поклав руку на плече німцю, то треба було свистіти 11-метровий у випадку, коли впав Тейшейра… Ну й помилки П’ятова… Та, попри все, надії не втрачаю, бо впевнений, що нічого страшного не трапилося, у нас великі шанси. Згадайте, як три роки тому ми програли лондонському «Арсеналу» — 1:5, але потім удома взяли реванш і посіли перше місце в групі!

— Своєю відповіддю ви зачепили кілька наступних запитань. Ось припустімо таке: для мене завжди було очевидно, що П’ятов не є кіпером топ-рівня, тож коли навесні й улітку грав Каніболоцький, я щиро радів. А згодом…

— Розумію, до чого хилите… Складно відповісти, бо таке поняття, як конкуренція, починається не в грі, а ще на тренуванні. Де, ймовірно, Андрій виглядає краще за Антона. Плюс до того, Луческу давно довів, що в єврокубках робить ставку на досвід, а тут поміж цими воротарями — прірва.

— Очевидно, саме з цих причин на континенті грає Кучер, натомість удома — Кривцов. Наскільки виправдана така тактика?

— Тут іще складніше розмірковувати… У «Шахтаря» справді різняться склади, залежно від турніру, де команда виступає, — вважаю, що подібна система виправдовує себе… Тепер про Сашка: я переконаний, що Кривцов не є йому заміною, це — субституція для нього на майбутнє. Зрозумійте мене правильно: я ніколи не зважав на вік футболістів, але даний природній фактор ніхто не скасує, а Кучер уже порівняно віковий виконавець, йому, можливо, складно підтримувати себе в ідеальному стані всі 365 днів на рік. Є ще ж моменти, про які ми не знаємо: ймовірно, Сашка доймають травми.

— Вище ви згадали про те, що донеччани «не зовсім свою гру показали». В цьому плані головний провал, як на мене, — нехарактерна для «гірників» оборонна тактика, якої вони дотримувалися до рахунку 0:2.

— На кожну гру вибирається не стільки тактика, скільки стратегія. Під кожен матч, наголошую… У Леверкузені ми діяли від захисту, проте в першому таймі грали чудово, тобто стратегія спрацювала. А потім стався неправильний пенальті й усе було вирішено: ми оголили тили й «попливли»…

— Чи не вирішена доля Луческу в Донецьку? Чи не вичерпав себе Містер?

— Подібні розмови лунали ще на початку сезону-2008/2009, який завершився виграшем «помаранчево-чорними» Кубка УЄФА… Переконаний: у Мірчі — багато сил і творчих задумів.

Володимир БАНЯС.

X