Сергій СВИСТУН: «є група нових футболістів, завдання яких — закріпитися у команді»

Переглядів 135
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Головний тренер «Кременя» — про підготовку своєї команди до весняної частини чемпіонату, кадрову ротацію та найближчі завдання

Зимові канікули вже позаду, а значить, професійні клуби вже потроху розпочинають тренувальні збори. Не став винятком і друголіговий «Кремінь». «УФ» вирішив особисто поспілкуватись із досвідченим наставником кременчужців та дізнатись, як саме команда готується до офіційних матчів першості.

— Сергію Володимировичу, розкажіть, як ваша команда готується до другої частини чемпіонату після повернення із зимових канікул?

— Ми зібралися 20 січня у Кременчуці. Надалі будемо тут же готуватись впродовж кількох днів, до 1 лютого. Продовжиться збір також у Кременчуці, з 3 по 15 лютого. Крім цього, плануємо із 18 лютого по 3 березня виїхати командою до Євпаторії, а потім туди ж із 7 по 20 березня. А так, наразі йде загальна підготовка, пройшли медогляд. Щодо контрольних матчів, то можу сказати, що першу гру ми проведемо 28 січня, а другий поєдинок відбудеться 31 січня. Першим суперником буде представник першої ліги «Украгроком». Другим же опонентом стане команда Кривого Рогу. Де саме відбудуться матчі — поки невідомо, будемо телефонувати один одному і домовлятись, адже ви бачите самі, яка зараз погода…

— Скажіть, чи є зараз у команді новачки, які перебувають на перегляді?

— Так, є група футболістів, але поки що не буду говорити, тому що їхнє завдання — закріпитися в складі. От коли закріпляться, тоді і будемо говорити, кого саме ми беремо до нашої команди.

— А що стосовно тих, хто, можливо, залишить команду?

— Можу сказати, що такий гравець один — це Логінов, який перебуває на перегляді у «Ворсклі». Полтавський клуб викликав його до себе на збір. Андрій Бацула повернувся до «Ворскли», але нині зараз десь у першій лізі, здається, в армянському «Титані» на перегляді. Але як і що конкретніше, я не знаю. Проте можу сказати, що він нам не належить, оскільки права на нього у «Ворскли».

— Як щодо мети команди на другу частину сезону?

— Головне — добре підготуватись та вигравати поєдинки, а далі подивимось.

— Нині «Кремінь» у турнірній таблиці займає сьоме місце. Відставання від четвертого місця, яке дає право на підвищення у класі, становить лише шість очок. Як гадаєте, вашій команді до снаги поборотись за вихід до першої ліги?

— Будемо старатися. Але як воно вийде насправді, загадувати не буду.

— У якому аспекті гри ви би хотіли, аби «Кремінь» додав у другій частині чемпіонату?

— Ви знаєте, хотілося б більше зіграності футболістів. Треба брати до уваги той фактор, що команду робили по ходу чемпіонату, довелось від багатьох гравців відмовитись, запрошувати нових виконавців. В принципі, кістяк команди зберігся, те, що ми хотіли. Далі, повторюсь, потрібно додавати більше у зіграності колективу, щоб була гра команди, яка тішитиме наших уболівальників.

Володимир БОБИР.

X