Сергій СВИСТУН: «Так буває, коли м’яч не йде у ворота»

Переглядів 206
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Наставник «Кременя» прокоментував поразку своєї команди в матчі-відповіді плей-оф з «Миколаєвом» і розповів про майбутні перспективи свого перебування в кременчуцькому клубі

— Сергію Володимировичу, ваша команда була за крок до виходу в першу лігу, однак у повторному поєдинку, зазнавши домашньої поразки від «Миколаєва» — 0:1, залишилася в другому дивізіоні. Що завадило «Кременю» переграти «корабелів»?

— У мене немає жодних претензій до своїх підопічних, адже вони виконали план на гру. У повторній зустрічі ми повністю переграли суперника, але, на жаль, м’яч не йшов у ворота, й з цим нічого не вдієш. Миколаївці, у свою чергу, вдало використали контратаку й забили нам м’яч. Що тут скажеш, не забиваєш — забивають тобі. Зрештою, поєдинок так і завершився перемогою гостей.

— Після плей-оф президент «Кременя» сказав, що наразі невідомо, залишитеся ви на своїй посаді чи ні. А що ви можете сказати із цього приводу?

— Власне, я про це знав давно. Перед командою була поставлена задача — за підсумками сезону вийти до першої ліги. Й доля тренера всім відома — є результат, він працює, якщо ж немає — очікуйте змін. Відтак наразі все залежить од рішення керівництва. Що скаже, так і буде.

— Сергію Володимировичу, подейкують, що після того, як команда не вийшла до першої ліги, її подальше функціонування опинилося під запитанням. Можливо, ви знаєте із цього приводу більше?

— Усе це повна маячня. Як це в Кременчуці не може бути професійної команди? Такого в принципі бути не може. Тренера можуть змінити, але команда житиме. Отож за майбутнє ФК «Кремінь» хвилюватися не варто. Клуб продовжує функціонувати, й ніхто знімати зі змагань його не збирається.

— За певних обставин «Кремінь» таки може підвищитися в класі, що особисто підтвердив в інтерв’ю президент ПФЛ Сергій Макаров. Як гадаєте, наскільки це реально?

— Я не хочу гадати на кавовій гущі. Якщо дозволять у Києві підвищитися нам у класі, ми будемо цьому тільки раді. Якщо ж вирішать по-іншому, так тому й бути. Ми свою битву програли.

Хтось із гравців уже висловив бажання залишити «Кремінь»?

— Поки це закрита інформація. Ми чекаємо 20 червня, й тільки після цього щось стане відомо. Тоді вирішиться питання з головним тренером і складом команди. До 25 червня весь колектив перебуває у відпустці. Окрім того, в багатьох гравців контрактні угоди закінчуються 30 числа поточного місяця, відтак щось конкретне із цього приводу можна буде сказати лише після того, як ми вийдемо з відпустки.

Роман КИРІЄНКО.

X