Тарас СТЕПАНЕНКО: «НА ЖАЛЬ, ОДИН ГОЛ УСЕ ВИРІШИВ»

Переглядів 198
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
ПІВЗАХИСНИК «ШАХТАРЯ» РОЗКАЗАВ ПРО ПРИЧИНИ ПОРАЗКИ В МАТЧІ ІЗ «МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД»

— Тарасе, «Шахтар» грав на рівних із «Манчестер Юнайтед». Могли навіть виграти. Чого саме не вистачило для цього?

— Єдине, що ми не зробили — не забили м’яч. Десь після 15-ї хвилини другого тайму ми віддали ініціативу англійцям і почали багато помилятися в передачах. «Манчестер Юнайтед» подав три чи чотири кутових, і один із них виявився фатальним.

— У другому таймі вже знали, що Леверкузен виграє?

— Ні. Лише після матчу дізналися, що вони забили м’яч. Нам треба було розраховувати на власні сили. Тим паче, сьогодні у «Шахтаря» були шанси й нагоди для перемоги. На жаль, один гол усе вирішив.

— Так сталося, що трохи не вис­тачило й для перемоги над леверкузенцями та манкуніанцями в Донецьку. Це якась фатальна доля?

— Навіть не знаю. Реалізація трохи накульгує. Можливо, якби Фред зіграв трохи спокійніше, Алекс міг би пас віддати. Це — футбол. У другому таймі в Ракицького був момент, а пропустили ми практично такий же гол. М’яч пролетів і коло мене, та й Андрій П’ятов не зреагував. Тобто гра була практично рівною, але десь у середині другого тайму «Манчестер Юнайтед» почав домінувати.

— Порівняно з поєдинком у Донецьку, як змінилася гра МЮ?

— На поле вийшли бадьорі футболісти, як то кажуть, спраглі до гри, які, можливо, не мають постійної практики виступів у чемпіонаті. Загалом, «Манчестер Юнайтед» — завше «Манчестер Юнайтед». Це — першокласна команда, тут і говорити нічого. Тішить, що ми, хоч і грали, але без остраху, на рівних намагалися контролювати м’яч, створювали небезпечні моменти. Так само, як і в другому таймі в Донецьку, мали перевагу, але, на жаль, не змогли її реалізувати.

— Після виходу ван Персі хід гри змінився?

— Безперечно, футболісти такого рівня підсилюють гру.

Володимир БОБИР, із Манчестера.

X