Владислав ЗУБКОВ: «Головне — щоби команда була зіркою, а не люди в ній»

Переглядів 160
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Керманич «Реал Фарми» розповів, за рахунок чого його команді вдається набирати очки сьомий тур поспіль, поділився враженнями від розгромної перемоги над «Макіїввугіллям» і якої гри чекає від підопічних у матчі із «Шахтарем-3»

Владиславе Вікторовичу, матч із макіївцями став для вашого колективу надуспішним, адже господарі були переможені з різницею в п’ять м’ячів. Певне, перед матчем не розраховували на такі легкі три пункти?

— Ми до кожного матчу серйозно готуємося, ретельно вивчаємо суперника, тож і на «Макіїввугілля» хлопці вийшли з намірами перемогти. Гравці нашої команди практично повністю виконали все те, про що я їх просив, відтак рахунок вийшов цілком закономірний. Також багато у чому на хід матчу вплинув швидкий м’яч, а з урахуванням того, що суперник і так не надто активно любить грати попереду, йому довелося практично з початку гри розкриватися, залишати багато вільного простору, чим наші футболісти і скористалися.

— У нинішній «Реал Фармі» є справжній лідер?

— Я би не став виокремлювати когось одного, адже в нас у кожній ланці є свої лідери. Що стосується безпосередньо матчу з макіївцями, то тут вся команда зіграла добре. Для мене головне — щоби команда була зіркою, а не люди в ній.

— У попередній зустрічі з «Крис­талом» захисник Павло Новицький двома влучними пострілами врятував нічию для «фармівців». Можна сказати, що екс-гравець «Зірки» після певного простою наразі повертає собі колишню форму?

— Скажу відверто, я не був знайомий з Павлом, як футболістом, раніше. Уперше побачив його гру в змаганнях на першість міста, й уже тоді зрозумів, що хлопчина здатен на багато більше. Останнім часом його прогрес помітний, але йому є ще куди зростати професійно. Після кожного матчу ми розбираємо помилки, вказуємо гравцям, на що потрібно звернути увагу. Отож Павлу, насамперед, потрібно покращити гру в захисті, бо підключатися в атаку в нього виходить непогано, а ось у обороні він іноді припускається непотрібних помилок.

— «Реал Фарма» не програє вже впродовж семи турів поспіль. За рахунок чого вдається стабільно набирати залікові бали?

— Напевно, за рахунок організованої гри та злагодженості колективу. Дуже приємно, що команда має характер, нікому не хоче поступатися й бореться до останнього. Навіть коли матчі складаються невдало, наші гравці не опускають голови, а продовжують грати. Якісь недоліки в грі намагаємося нейтралізувати за рахунок характеру та колективних дій. Іноді це вдається зробити, іноді — ні, проте наразі, гадаю, ми перебуваємо на правильному шляху.

— Наступний матч одесити проведуть удома проти «Шахтаря-3». Як збираєтеся будувати гру своєї команди?

— Матч із «гірниками» стане заключним поєдинком нинішнього року, відтак легким його точно не назвеш. Зрозуміло, що багато гравців уже думають, де й як вони проводитимуть свою відпустку, тому з налаштуванням можуть виникнути певні проблеми. Але, гадаю, наш тренерський штаб із цим упорається, тож команда підійде до матчу у всеозбро-
єнні. Зрештою, із «Шахтарем-3» ми вже познайомилися, й, попри те, що вони перебувають у нижній частині «турнірки», команда в них хороша. Хлопці молоді, але вони прогресують, поступово адаптуються до дорослого футболу.

— То все ж, свою гру як збираєтеся будувати?

— Усі карти розкривати не буду. Прагнемо грати в агресивний футбол, отож, гадаю, ця зустріч не стане винятком.

Роман КИРІЄНКО.