Володимир КНИШ: «За перші три місця змагатимуться «Оболонь-Бровар», «Черкаський Дніпро» та «Кремінь»

Переглядів 182
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Екс-наставник «Скали» підбив підсумки зимового антракту в другій лізі, визначив фаворитів у боротьбі за вихід до першої ліги, а також висловив думку щодо переможця бомбардирської гонки

Фаворити першості

«Однозначно, найбільше шансів, аби пробитися до першої ліги, вбачаю у столичної «Оболоні-Бровара». І за складом, і за можливостями цей колектив має все необхідне для досягнення поставленої мети. Тому й не дивно, що саме «пивовари» після 16 зіграних турів займають першу сходинку. Бачив цієї зими кілька матчів «Кременя», й можу сказати, що це також достатньо сильна команда. Під час зимових зборів кременчужани провели чимало спарингів проти клубів із першої ліги, й практично нікому не поступилися. Це хороший показник і, як на мене, підо­пічним Сергія Свистуна до снаги поборотися не тільки за третю сходинку, а й піднятися вище. Із підготовкою Черкас знайомий мало, але знаю, що «блакитно-білі» провели підготовчі збори в Туреччині, тож до чемпіонату мають підійти у хороших кондиціях. Ігор Столовицький лише перший сезон працює на чолі «Черкаського Дніпра», й демонструє достатньо солідні результати. Окрім того, дніпряни якісно підсилилися, й, певна річ, третя сходинка їх навряд чи влаштує, враховуючи той факт, що тоді доведеться грати в плей-оф. Гадаю, амбіцій ні головному тренеру, ні самій команді не бракуватиме, відтак боротьба за розподіл місць у першій трійці буде дуже серйозною. Також, судячи з турнірної таблиці, потенційно вклинитися в боротьбу за путівки до першої ліги може «Реал Фарма», адже одесити відстають усього на два пункти від третього місця. Та, наскільки мені відомо, «фармацевти» ― це фарм-клуб «Чорноморця», тож якихось високих цілей вони перед собою не ставлять. Не знаючи повноти картини в таборі «червоно-білих», про їхні перспективи напевно говорити не можу, проте, мені здається, що для підвищення в класі їм забракне сил. Наразі є очевидна трійка лідерів, відтак за перші три місця змагатимуться «Оболонь-Бровар», «Черкаський Дніпро» та «Кремінь». А вже на якій сходинці кожен із них фінішує, покаже тільки заключний тур чемпіонату».

Золота середина

«Серед команд, котрі перебувають у середині турнірного пелетону, значних змін очікувати не варто. Навряд чи хтось зможе посунути «Реал Фарму» із четвертої сходинки, адже різниця між одеситами та найближчим переслідувачем складає сім очок. Як завжди, непогану команду має Херсон, але постійні проб­леми із фінансуванням дещо гальмують процес розвитку «Кристала». Тут і тренер хороший, і футболісти непогані, проте для вирішення серйозних завдань потрібна стабільність. А в команди то є гроші, то немає. Звісно, це впливає на колектив, й у такій ситуації «камінчикам» претендувати на щось суттєве дуже тяжко. Гадаю, якби із фінансуванням у них все було гаразд, команда Швецова цілком могла би нав’язати боротьбу за місця на п’єдесталі. Щодо «Скали», то це колектив, який буде тільки додавати. За стриян грають молоді хлопці, й з кожним роком вони стають досвідченішими, майстернішими. Наприклад, на сьогодні «малиново-зелені» вже сильніші за «Шахтар-3». Не знаю, як проведе друге коло «Реал Фарма», та, гадаю, моршинці мають шанс поборотися за четверту сходинку. Зрештою, першу гру нинішнього сезону вони виграли, й входять у чемпіонат із хорошим настроєм».

На краю прірви

«Певно, найскладніша ситуація наразі в «Енергії», котра з великими труднощами перезимувала й тепер незрозуміло чого від неї чекати. Фактично клуб перебував у клінічному стані. Значно оновлене «НПГУ-Макіїввугілля». Судячи з деяких джерел, команда остаточно переїхала до Нікополя, змінився не тільки головний тренер, а й практично на 90 відсотків оновився склад. Звісно, тепер нікопольцям потрібен час, щоби зігратися, зрозуміти тренерські вимоги. На цьому тлі в команди з’являється підвищена мотивація, й від «синьо-чорних» варто чекати покращення результатів. Трохи загальмував донецький «Шахтар-3», який має одну з найкращих академій в Україні. Звісно, донеччани постійно даватимуть результат, адже молодість і амбіції рухають цю команду вперед. Але з кожним роком «помаранчево-чорні» омолоджують склад, відпускаючи своїх лідерів до дубля чи віддаючи в оренду. Потрібно розуміти, що головне завдання Валерія Рудакова ― виховання молоді, тому за турнірні невдачі ніхто тренера лаяти не буде.

Головний аргумент «Арсеналу-Київщини» ― їхній керманич Микола Литвин. Він достатньо попрацював у футболі, знає, що потрібно для досягнення результату. Зрештою, щільність у підвалинах «турнірки» дуже велика (між 10 і 7 сходинками різниця складає всього 3 пункти. ― Р. К.), й головним невдахою чемпіонату може стати будь-хто із четвірки аутсайдерів».

Найкращий голеадор

«Хто стане найкращим бомбардиром, сьогодні складно передбачити. Друга частина першості тільки стартуватиме, тож будь-хто з нинішніх претендентів на титул може його здобути. Наприклад, Фаворов грає на позиції півзахисника, й уже забив вісім м’ячів. Таку ж кількість разів відзначилися футболісти з Кременчука ― Іванов і Степанчук. Щоправда, другий уже переїхав до Комсомольська, відтак у перегонах бомбардирів участі не бере. Як на мене, найбільше шансів стати найкращим бомбардиром має Батальський, який із 11 влучними пострілами очолює пелетон. Черкасівець — досвідчений футболіст, і весною має всі шанси покращити результативність».

Роман КИРІЄНКО.

X