Володимир ПРИЙОМОВ: «Якщо вже вийшли з групи, потрібно старатися пройти якомога далі»

Переглядів 218
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Півзахисник одеського «Чорноморця» прокоментував результати жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи

— Володимире, після матчу з ПСВ футболісти «Чорноморця» хотіли зустрітися в 1/16 з «Ювентусом», однак доведеться зіграти з «Ліоном». Як важаєш, поталанило вам чи ні?

— Нелегко відповісти, «Ліон» достатньо сильна команда, нас очікує цікава гра.

— Щось знаєш про ліонський «Олімпік»?

— Раніше то була дуже сильна команда, постійно виступала в Лізі чемпіонів, уважалася грандом європейського футболу. Але наразі там криза, команда ніяк не може знайти своєї гри, демонструє посередні результати, поступово розпродає ключових гравців. Не знаю, із чим пов’язаний їхній різкий спад, однак вони були й залишаються грандом французького футболу, одним із його флагманів. Навіть попри останні успіхи багатомільйонних ПСЖ та «Монако», «Ліон» не втратив своєї ваги та значимості в європейському футболі.

— Чи до снаги подужати нинішній «Ліон»?

— Якщо вже вийшли з групи, потрібно старатися пройти якомога далі. Тому необхідно прикласти максимум зусиль для того, щоби переграти французький клуб. Так, у них досвіду більше, титулів, однак футбол — річ мінлива. На сьогодні вважаю наші шанси, як 50% на 50%.

— Якщо вдасться пройти «ткачів», «Чорноморець» може зустрітися з донецьким «Шахтарем», який в 1/16 поміряється силами з «Вікторією» (Плзень). Для тебе можливе протистояння зі своєю колишньою командою матиме якесь особливе значення?

— Гадаю, це буде знаменне протистояння для всієї України. Адже віт­чизняні клуби не часто грають один проти одного на міжнародному рівні. Пам’ятаю, востаннє таке траплялося 2009 року в Кубку УЄФА, коли між собою грали «Металіст» — «Динамо» та «Динамо» — «Шахтар». То були незабутні враження. Дай, Боже, щоби «Чорноморець» і «Шахтар» пройшли далі й подарували вболівальникам справжнє футбольне свято.

— А що скажеш про «Вікторію»? Зможе чемпіон Чехії скласти гідну конкуренцію колективові Містера Луческу?

— Як на мене, «Шахтар» — фаворит цієї пари. Головне, щоби не було недооцінки, якоїсь розконцентрації, як це сталося з московськими «армійцями». За належного ставлення до суперника в донеччан не має виникнути проб­лем із чехами. Хоча «Вікторія» також хороша команда. Якщо їй випаде щонайменша можливість пройти далі, вона нею обов’язково скористається.

— Тобто «Шахтар» однозначно фаворит?

— Так, по-іншому тут й бути не може. Ці два клуби навіть порівняти трудно, настільки вони перебувають у різних вагових категоріях.

— Дніпропетровському «Дніпру» випало грати з «Тоттенхемом». Враховуючи останні невдачі лондонського клубу та відставку головного тренера, підопічним Рамоса варто розраховувати на загальний успіх?

— «Тоттенхем» — дуже сильна команда, однак уважаю, що й «Дніпро» має непогані шанси, щоби подолати бар’єр 1/16. Багато чого залежить од поєдинку в Англії, де наші клуби жодного разу не добивалися успіху. Анг­лійці потужно грають у рідних стінах, мають солідну підтримку. Тому, якщо дніпропетровцям удасться впоратися з тиском трибун і правильно вибудувати стратегію на матч, вони цілком зможуть продовжити боротьбу в турнірі.

— Однак дніпряни проводять перший матч на своєму полі. Можливий такий варіант, за яким поєдинок у Лондоні стане формальністю?

— Знову ж таки, хотілося би на це сподіватися. Тому що залишати все на матч-відповідь украй небезпечно.

— «Валенсія» для нинішнього «Динамо» — рівноцінний суперник?

— Гадаю, що так. Наразі як один клуб, так й інший переживають не найкращі часи. Динамівці наразі тільки в пошуках оптимальної гри. З «Валенсією» взагалі незрозуміло, що коїться. Ще невідомо, хто в якій формі підійде до лютневих матчів. Тому, справді, цих суперників наразі можна цілком уважати рівними за класом, відтак і шанси на перемогу в них однакові.

— Володимире, ці ж суперники в нас уже були 2009-го, коли «гірники» вибороли Кубок УЄФА. Ті ж «Тоттенхем», «Валенсія». Хепі-енд для українських клубів може повторитися?

— Не знаю, час покаже. Але те, що «Шахтар» ставитиме перед собою зав­дання вибороти Лігу Європи — це однозначно.

— А «Чорноморець»?

— А «Чорноморець» намагатиметься перемогти в кожній грі, а там — побачимо.

Роман КИРІЄНКО.

X