Значні опади

Переглядів 253
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

У звітному турі вистачало матчів, у яких часто з неба падав дощ, а у ворота — м’ячі 

Серія № 15 першої ліги, як останнім часом стало звичним, розпочалась у п’ятницю, коли «Геліос» приймав удома одного із лідерів першості. До цього протистояння суперники підходили з непоганим настроєм: безпрограшна серія «Олімпіка» налічує уже 11 поєдинків, «сонячних» — шість. Важко зрозуміти, кому це зіграло на руку, проте з самого ранку в Харкові був сильний дощ, який відкинув думки про швидкий футбол. Однак погода не зіпсувала гру, гравці були готові до таких умов, що і підтвердили перші хвилини. Обидва колективи виглядали так, наче добре знайомі, чи навіть більше, кожен день тренуються зі своїми візаві. Відтак ніякої розкачки, аби почати створювати гостроту поблизу чужих воріт, не довелось спостерігати. Після стартових десяти хвилин команди уже почали моменти трансформувати в голи. Відкривати рахунок, як належить господарям, взялися харків’яни: після рейду лівим флангом Герасимець адресував м’яча Борзенку, який сходу пробив по воротах Махарадзе — 1:0. Однак довго тішитись «Геліосу» не довелось, одразу після взяття воріт травмувався Мельник. А поки готувалися замінити Віктора, донеччани змогли використати свою чисельну перевагу в карному майданчику, де Ситник практично розстрілював Сидоренка. Надалі команди не збиралися зменшувати темп, а, навпаки, продовжували шукати щастя на чужій половині поля. Другий тайм загальну картину не змінив: низка замін од тренерів допомогла підтримати гру на зустрічних курсах. Інша справа, що усі атаки не змогли дійти до свого логічного завершення. Певна річ, реалізація у першій лізі рідко буває 100-відсотковою, але за такої погоди скористатись нагодою було вкрай важко.
 
Історична перемога мала місце у Миколаєві. Нагадаємо, що за всю історію протистоянь тутешнього клубу з олександрійцями останні ніколи не виходили з них переможцями у місті корабелів. Підопічні Володимира Шарана зі стартовим свистком почали докладати зусиль, аби змінити таку усталену закономірність. Відтак активний дебют гостей завершився логічним взяттям воріт. Микицей з-за бокової вкинув м’яча до штрафної, а Старенький, перебуваючи у вигідному положенні, одразу завдав влучного удару. Після цього «корабели» активізувались, утім нічого серйозного створити їм не вдавалось. Зрештою, за це й поплатились: Старенький, попри своє прізвище, демонстрував неабияку активність, тому захисникам нічого не залишалось, як порушувати правила у межах володінь Товта. Арбітр рішуче вказав на 11-метрову позначку, а Зейналов у цій же манері вміло реалізував пенальті. Попри провальний старт, господарі все ж зібралися наздоганяти суперника, і цього разу вдало. Допомогли оборонці «Олександрії», які також не знайшли іншого способу зупинити суперника у своїй штрафній. Кращий нападник «Миколаєва» Сергійчук своєї нагоди не змарнував, не залишивши навіть примарних шансів Зарубіну. У другому таймі гра проходила за доволі очікуваним сценарієм. Миколаївська дружина щосили намагалася зрівняти рахунок, а її опоненти, відчуваючи впевненість у собі, більше діяли від оборони. Хоча небезпечні моменти ще не раз створювались, у підсумку рахунок на табло не змінився. Таким чином, «синьо-білі» пролонгують свою невтішну серію з поразок, а представникам Кіровоградщини залишається лише сподіватись, що після цієї зустрічі зможуть вийти на свій звичний рівень та досягати відповідного результату щоматчу.
 
«Можу лише поспівчувати тренеру «Динамо-2» Олександру Хацкевичу, що його підопічні, навіть зважаючи на ігрову перевагу, не зуміли зробити подарунок на його 40-ліття», — сказав після поєдинку Юрій Гій, дізнавшись, що зіпсував свято своєму колезі по тренерському цеху. Й справді, чернівчани хоча й не приїжджали до Чапаївки відбувати номер, але цей двобій навряд чи можуть занести собі до активу щодо командної роботи гравців. Найбільше це стосувалось опорної зони: після літа не залишилось нікого, аби адекватно замінити попередників на цій позиції. Водночас, нараз і Юссуф та Алієв у центрі почувалися вкрай комфортно, навіть дещо розкуто. Нігерійцю це не заважало розпускати руки та травмувати під час матчу Лисюка. Попри програний центр, буковинцям вдалося домінувати за допомоги стандартів та флангів. Саме після кутового в середині першого тайму гості відкрили рахунок: молодий динамівський кіпер зіграв невдало, а його помилкою скористався Рибковський. В свою чергу, Алієв також нагадав, як вміє пробивати зі штрафних, але Когут продемонстрував, що може справлятись із ударами Олександра. Друга частина двобою почалась із жвавих, а згодом і результативних дій «біло-синіх». М’якушко протягнув м’яча до карного майданчика гостей та віддав на Хльобаса, який невідпорно пробив повз воротаря. Коли здавалося, що все йде до нічийного підсумку протистояння, «Буковина» спромоглася вдруге засмутити динамівських вболівальників. Немтінов, який вийшов на заміну та вперше грав на професійному рівні, віддав передачу на фланг, де крайній захисник Вечтомов випередив своїх візаві та розібрався із Тимофеєвим. У підсумку — незаслужена поразка другої команди «Динамо», а для «Буковини» — друга поспіль звитяга на виїзді
 
Євген ДЕМЯН.
 
X