Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Сподіваюся, що термін моєї дискваліфікації зменшать»

Переглядів 177
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Лідер столичного «Динамо» — про матч із «Металістом», дебют Чумака та майбутню гру із «Евертоном»

— Андрію, перший тайм для «Динамо» був не досить вдалим?

— Так, у нас не виходило забити, саме тому ми й почали не зовсім вдало. Однак друга половина матчу вже все розставила на свої місця — наша команда змогла забити досить швидкий гол і одразу стало зрозуміло, що ми виграємо цю зустріч.

— Тобто, усе трималося до першого гола?

— У «Металіста» молоді хлопці, яким дуже складно, до того ж, багато хто з них взагалі дебютував на такому рівні. Саме тому вони навіть і не думали про атаку, бажаючи зіграти на 0:0. Повторюсь, дуже добре, що нам вдалось забити у другому таймі швидкий гол, адже чим далі, тим більше було б нервозності.

— Можливо, десь був момент недооцінки суперника, адже ви знали, що «Металіст» гратиме фактично дублюючим складом?

— Ні, ми, в принципі, не дивимося на суперників, і не думаємо над тим, яким складом вони гратимуть. Це їхні проблеми. У нашої команди є завдання — стати чемпіоном, і ті дванадцять матчів, що залишились, —
мов дванадцять фіналів. Нам потрібно виходити і у кожній грі брати три пункти — байдуже, з ким ми граємо.

— Як вам сьогоднішній дебют Євгена Чумака у чемпіонаті України?

— Він — молодець. Дуже добре увійшов у гру в матчі з «Генгамом», а сьогодні вийшов на заміну й забив. Приємно, що в київського «Динамо» є талановита молодь, яка в будь-який момент може підсилити гру. Ті хлопці, які грають на цій позиції, бачать, що їм наступають на п’яти. Це здорова конкуренція, так і має бути.

— Як прокоментуєте вашу триматчеву дискваліфікацію в Лізі Європи?

— Прикро (усміхається). Звичайно, я вважаю, що це забагато. Навіть якщо пригадати минулорічний євросезон, коли у матчі «Манчестер Сіті» із московським ЦСКА Яя Туре ударив Романа Єременка в обличчя, йому дали за це лише одну гру дискваліфікації. У моєму випадку, переконаний, взагалі момент не тягнув на червону картку, але дали три матчі… Сподіваюсь, що щось зміниться, і мій термін дискваліфікації зменшать. Буду на це сподіватись.

— Вочевидь, вам дуже хочеться зіграти проти «Евертона»…

— Звичайно, хочеться зіграти проти такої хорошої команди і перевірити свої сили на тлі їхнього клубу.

— Проте наступний матч буде вже за кілька днів — у Кубку України проти «Зорі». Чого очікуєте від цього протистояння?

— «Зоря» — дуже хороша команда. Ви бачили самі, як вони недавно обіграли непростий «Олімпік» — 5:1. Їхні сильні сторони — стандарти. Сьогодні ми відпочинемо, а вже завтра будемо цілеспрямовано готуватись до двобою із командою Юрія Вернидуба.

Тим не менше, цей раунд складається вже з двох матчів, і, вочевидь, усе вирішуватиметься все одно у Києві?

— Знаєте, завжди все вирішується у другій грі (усміхається). Як би не зіграли в першій зустрічі, вирішальним буде саме матч-відповідь. Але потрібно вдало зіграти в обох матчах, продемонструвати гідний футбол і порадувати вболівальників.

— Як команда ставиться до ініціативи вболівальників нанести на футболку напис «Героям Слава»?

— Думаю, це не нам вирішувати…

— А ваша особиста думка?

— Повторюся, що це питання вирішувати не нам. Є певні норми від УЄФА, ФІФА… Особисто я — тільки «за», якщо це можливо зробити із точки зору регламенту.

Володимир БОБИР,
із НСК «Олімпійський».