«Арановський зіпсував черговий матч»

Переглядів 320
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Мирослав СТУПАР, екс-арбітр ФІФА.

«Волинь» — «Металург» Д. На 28-й хвилині Карвальо ввійшов у штрафний, відчув позаду подих Гуменюка й картинно впав. До честі Віталія Романова, він не дав 11-метровий. Схожий момент стався на 37-й хвилині, коли знову зустрілися Карвальо з Гуменюком, і легіонер донеччан знову впав на газон. Чиста ігрова ситуація, тож арбітр правильно зробив, що не звернув на це уваги. Зрештою, на 77-й хвилині Мишенко прокинув м’яч повз того ж таки Гуменюка, обтерся об його тулуб і пірнув у штрафний. Це не фол, це елементарна провокація арбітра. І Романов чітко розібрався, призначивши вільний удар і покаравши Мишенка попередженням.

«Зоря» — «Ворскла». Євген Арановський зіпсував черговий матч. Не на висоті були і його асистенти. На початку Будківський цілеспрямовано порушував правила проти Даллку. Це елементарний фол і 11-метровий. Далі асистент Шемека перестрахувався й зафіксував офсайд, коли Шиндер виходив сам на сам із голкіпером. Буквально зразу Шемека пропустив офсайд у Ковпака. А під кінець першого тайму, коли після подачі з лівого флангу і скидки м’яч потрапив до Будківського, то той перебував у положенні поза грою, але асистент Муравйов на це не зреагував, і гол був зарахований! На 54-й хвилині той же Шемека зірвав атаку Будківського, який з правильної позиції виходив на «побачення» з воротарем. За кілька хвилин відбулася низка помилок, яка призвела до вилучення Будківського. Спочатку була боротьба Даллку та Караваєва, й албанець так само, як і Будківський у дебюті, грубо порушив правила, але Арановський промовчав, пішла атака, й Турсунов уже порушив проти Будківського. І знову арбітр не зупинив гру, після чого Турсунов і Будківський стали з’ясовувати стосунки. Судді нікуди було діватися, тож він, на перший погляд, справедливо показав винуватцям «гірчичники» — для нападника «Зорі» це перетворилося на вилучення. Але до всього цього привели дії Арановського, який з асистентами продовжував «чудити». На 72-й хвилині вже Муравйов пропустив офсайд, а закінчувалося все дуже плачевно, адже на 78-й хвилині Шиндер зупинив м’яч спиною до воріт, хотів розвернутися, а в цей момент Вернидуб несильно вдарив його по п’ятках, і той завалився на газон. Це свідоме й очевидне порушення, Арановський був поруч, але чомусь замість призначити пенальті, витягнув жовту картку й показав друге попередження Шиндеру.

«Динамо» — «Металург» Зп. Після достатньої практики в другій і першій лігах Ігор Пасхал дебютував у прем’єр-лізі. Допустив одну помилку: на початку у штрафному Каплієнко невдало зробив підкат і зіграв у ногу Ярмоленка. Це — 11-метровий, але арбітр не відреагував.

«Іллічівець» — «Олімпік». На 60-й хвилині Юрій Бровченко зробив грубий підкат, і заслуговував безпосередньо на червону картку, але Сергій Бойко обмежився жовтою, нехай вона і стала для Бровченка другою.

«Шахтар» — «Карпати». Після перерви Юрій Мосейчук був не до кінця сконцентрований. Коли Кучер грубо сфолив проти Шведа, арбітр якось спокійно це сприйняв, і вийняв жовту картку, але гравці «Карпат» вимагали червону, й були десь праві.

«Говерла» — «Дніпро». Єдина помилка Олександра Іванова: коли Коноплянка виконував штрафний, Фещук навмисно виставив руку, тож м’яч рикошетом пішов на кутовий. Гравці «Дніпра» заслужено вимагали 11-метровий.