Артем ФАВОРОВ: «Ми нікому першого місця не віддавали»

Переглядів 132
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Півзахисник «Оболоні-Бровара» впевнений, що вся боротьба у чемпіонаті ще попереду

Цими вихідними в другій лізі розпочинається третя частина сезону — вирішальна. Напередодні старту третього кола змагань автор поспілкувався з лідером «Оболоні-Бровара» Артемом Фаворовим. Півзахисник «пивоварів» розповів, як команда готується до найближчої гри проти «Енергії», чи вплинула на гравців втрата першого місця в таблиці та чого чекати в останніх дев’яти турах.

— Артеме, розкажіть, із яким настроєм підходить ваша команда до початку вирішальної частини сезону?

— Настрій абсолютно позитивний, ми цілеспрямовано готуємося до суботнього матчу з «Енергією», думаю, це буде непроста гра. Гарного настрою нам додала попередня перемога над «Скалою», а тому всі в колективі чекають на продовження вдалої серії у чемпіонаті.

— Чи психологічно вплинув на команду той факт, що в останніх турах ви віддали перше місце «Черкаському Дніпру»?

— Ні, жодним чином на нас це не вплинуло. Ми нікому нічого не віддавали — лише ділимо з ними першу сходинку. Можу вас запевнити, що в психологічному плані на нас це аж ніяк не позначилося, тим паче, що ми змогли це підтвердити минулого туру, перемігши на виїзді стрийський клуб. Як відомо, «Скала» є дуже непростою командою, яка майже не поступається нікому в рідних стінах. Виходячи із цього, переконаний, що в нас уся боротьба ще попереду, ще грати дев’ять турів. Із свого боку, докладемо всіх зусиль, аби взяти максимум очок у цих зуст­річах. Тому, повторюся, все лише попереду.

— Як вам узагалі ідея з проведенням третього кола?

— Наше завдання — виходити й грати на полі. Нас, гравців, це питання взагалі мало турбує, та, до слова, й не повинно. Для нас головне — вийти й продемонструвати вміння, заради чого тренує­мось, та футбол, який нам хоче прищепити наставник. У цьому контексті також дуже важливу роль відіграють і теоретичні зав­дання. Усе інше нам абсолютно без різниці — з ким грати, вдома чи на виїзді. Ми в кожній зустрічі будемо виступати саме з позиції сили, граю­чи першим номером. Переконаний, все залежатиме тільки від нас самих.

— Чи сподіваєтеся на сенсації у дев’яти заключних турах? Очки може втратити хто завгодно?

— Подивимося. Згадуючи перші два кола, думаю, будь-яка команда може відібрати очки у будь-кого. Саме тому буде дуже цікаво стежити за перебігом подій у кожному турі. Головне — підходити до кожного матчу стовідсотково сконцентрованими на власних силах, зібраними, і просто робити те, що ми вміємо. Переконаний, тоді ми закінчимо чемпіонат на першому місці і спокійно вий­демо до першої ліги.

— Пам’ятаючи минулу домашню зустріч із новокаховцями, очікуєте знову від них якихось сюрпризів?

— Чесно кажучи, не знаю. Ми провели розбір їхньої гри, і думаю, вони достатньо хороша команда. Наш колектив опирається лише на власні сили і можливості, думаємо про власний футбол. А те, як грає наш суперник, — це суто їхні справи, їхня кухня. Наша головна ціль — вийти і показати те, що ми вміємо, реалізувавши свої моменти. Хочемо дуже порадувати наших вболівальників і нашого президента, який робить для нас усе можливе.

Володимир БОБИР.