БОРІТЕСЯ — ПОБОРЕТЕ!

Переглядів 305
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
ЦЬОГО ТИЖНЯ — ВИРІШАЛЬНІ МАТЧІ УКРАЇНСЬКИХ КЛУБІВ ЗА ЄВРОКУБКОВУ ВЕСНУ

У ЛІГВІ «ДИЯВОЛА»

Донецький «Шахтар» сьогодні зіграє, напевне, найскладніший поєдинок групового раунду, адже «гірникам» належить зустрітись із «Манчестер Юнайтед» на славетному «Олд Траффорд». Звісно ж, виграти в лігві «дияволів» — завдання архіскладне. Проте цього сезону манкуніанці під керівництвом Девіда Мойєса відверто розчаровують. Дев’яте місце у чемпіонаті після суботнього матчу проти «Ньюкасла» — зай­ве підтвердження. Власне, і вдома МЮ вже не виглядає неприступною фортецею. Лише цього сезону можна згадати про домашні поразки від «Вест Бромвіча», «Евертона» та «Ньюкасла». Очевидно, що досі шотландський наставник не може підібрати оптимальний стартовий склад, постійно застосовуючи ротацію перед кожною грою. У цьому плані Мірча Луческу має переваги, адже «Шахтар» виглядає знач­но організованішим. Кілька слів потрібно сказати й про кадрові проблеми англійців. До травмованого основного півзахисника Карріка приєднався ще й Робін ван Персі. Голландський форвард, за словами Мойєса, ще не готовий грати. Хоча, можливо, десь шотландський фахівець і лукавить, адже проти «Ньюкасла» голландець зіграв. Хоча й невдало. Кого треба особливо остерігатися, так це Уейна Руні, який перебуває у чудовій формі, і є незамінним гвинтиком у системі МЮ. Майже всі атаки «дияволів» будуються саме через «Шрека». Також додамо, що проблеми в захисті клубу продов­жують залишатися головною бідою для всіх вболівальників чемпіона Англії. Повільні Фердінад і Відіч просто не встигають за швидкісними гравцями суперників, даю­чи багато простору для маневрів. А таких реактивних футболістів у складі «Шахтаря» вистачає. Саме тому думається, що у сьогоднішньому поєдинку в «гірників» буде не одна нагода для взяття воріт де Хеа.

«БЕЗКРИЛІ ГОЛЛАНДЦІ»

У Лізі Європи непросте завдання має вирішити «Чорноморець»: аби потрапити до наступного раунду, команді Романа Григорчука потрібна лише перемога в гостьовому поєдинку проти ПСВ. Адже обидва клуби мають рівну кількість очок — по 7, однак нічия буде вигідна саме голландцям. Проте лише на перший погляд завдання «виграти будь-що» бачиться дуже складним. Адже нинішній ПСВ — далеко не той грізний голландський клуб, який ми звикли бачити. Команда Філліпа Коку жахливо виступає на всіх фронтах — недавній програш «Лудогорцю» та провальна гра у чемпіонаті (поточне 10 місце) повинні надати українському клубові додаткову віру у власні сили та мотивацію. Не потрібно також забувати й про характер «Чорноморця», який зайвий раз одесити продемонстрували в минулому матчі проти загребського «Динамо». До того ж, за словами Коку, його команда відчуває сильні кадрові проблеми. Приміром, досі поза грою залишається форвард команди Вейналдум. У команди Григорчука є всі шанси перемогти у матчі проти нині «безкрилих голландців».

«ОМИНУТИ ГРАБЛІ»

Також днем істини буде четвер і для київського «Динамо». Наступивши на всі можливі й неможливі граблі, столична команда сама собі створила незручну ситуацію в груповому раунді. Після провальної гри в Генку команда Блохіна провела зуст­річ внутрішньої першості проти «Севастополя». Попри переможний результат, гра колективу була далекою від привабливої. «Рапід», у свою чергу, також не може похизуватися стабільними результатами. Попри вдалу гру в Лізі Європи, в матчі 18-го туру віденці програли середняку австрійської першості «Ріду» — 0:2. Однак це не повинно вводити в оману київський клуб, адже підопічні Зорана Баришича у першому очному протистоянні з динамівцями показали зуби, довівши тим самим, що здатні здобути необхідний результат у безвихідній ситуації. Відставання від команди Блохіна лише на один пункт мотивує австрійців грати на перемогу задля виходу до раунду плей-оф. Киянам же потрібно не тільки здобути позитивний результат, а й продемонструвати перед рідними вболівальниками яскраву гру, на яку вони так довго чекають. Зрозуміло, що динамівських фанів не влаштує навіть нічия, не говорячи вже про подальші перс­пективи Олега Блохіна як тренера «Динамо» в разі невдалого результату. Саме тому український гранд має відіграти «матч сезону», щоби з упевненістю дивитися в єврокубкову весну.

КОЛЮЧІ «ФІАЛКИ»

Інтригуючим обіцяє стати й очне протистояння «Фіорентини» та «Дніпра». Обидва клуби вже гарантували собі вихід до наступного раунду, проте саме у цьому матчі вирішуватиметься, з якого місця вони вийдуть до плей-оф. Відставання на один пункт од команди Віченцо Монтелли змушує дніпропетровський клуб грати лише на перемогу. Особливо на тлі останніх невдалих результатів із «Зорею» та «Металістом».

Що стосується «фіалок», то в останніх матчах команда, не зраджуючи собі, демонструвала відкритий футбол. Чого лише варта гра з «Вероною», яка закінчилась із хокейним рахунком 4:3 на користь флорентійців. Також гарні новини для італійців — із лазарету після довгої відсутності повертається основний форвард клубу — Маріо Гомес, який може створити немало проблем українській команді. Із огляду на це, команда Хуанде Рамоса, прагнучи взяти реванш за домашню поразку в першому матчі, повинна не боятись йти вперед, адже «Фіорентина» дозволяє своєму суперникові грати у футбол. А ось можливе «сидіння в окопах» буде якраз ідеальним варіантом саме для італійського клубу.

Володимир БОБИР.

X