Чотири квитки до Лісабона

Переглядів 140
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
«УФ» аналізує шанси команд у повторних матчах чвертьфінального раунду та намагається сПрогнозувати, кому дістануться заповітні перепустки до півфіналу

«БОРУССІЯ» Д — «РЕАЛ» (перший матч — 0:3)

Дива у футболі трапляються, але, схоже, не цього разу. Нинішня «Боруссія» — далеко не той міцний колектив, як минулого сезону, який був здатен творити подвиги після таких крупних поразок. Причина? Голов­на — неймовірна кількість травмованих футболістів основи, без яких Клопп вимушений грати ледь не весь сезон. Одужує один — травмується інший. Мабуть, саме тому німецька команда мала абсолютно розбалансований вигляд у першій грі в Мадриді. Приміром, у матчі проти «Реала» грали лише троє футболістів із того складу, який обігрував «галактікос» минулого сезону. Усі інші — травмовані, крім Гетце, який вже в «Баварії», та Левандовскі — поляк пропускав зустріч через дискваліфікацію.

Та ще перший матч показав, що навіть у такому незбалансованому стані дортмундці могли вжалити свого суперника — моменти на «Сантьяго Бернабеу» в німців були, але Обамеянгу та компанії не вистачило якогось півкроку. Відтак інтрига у цьому протистоянні дорівнює нулю. Для Дортмунда це буде фінальним акордом сезону, адже у чемпіонаті вже все давно вирішено на користь «Баварії», а нижче третього місця «Боруссія» навряд чи опуститься. Саме тому це буде матч за свою гідність, за своє ім’я, за своїх фанів.

Щодо «Реала», то для «вершкових» це буде чергова нагода продемонструвати силу та претензії на перемогу в турнірі. Попри не зовсім стабільну гру в захисті, головний козир іспанського гранда — нестримний дует Роналду — Бейл, які повністю компенсують огріхи оборони своєю результативністю. Тим паче, що португалець і валлієць добре знають, як перемагати в Німеччині, адже ще багато хто не забув про недавню футбольну феєрію мадридців у Гельзенкірхені. Нині підопічні Карло Анчелотті дуже близькі до того, щоби зробити ще один упевнений крок до головної мети — здобути для свого музею десятий трофей найсильнішого клубу Європи.

  • Прогноз «УФ»: 3:1.

    «ЧЕЛСІ» — ПСЖ (перший матч — 1:3)

    Одверто кажучи, результат першого матчу між цими командами не здивував. Із кожною грою лондонців цього сезону стає все очевидніше, що Моуриньо та його команда нині далекі від того «Челсі», що ми знали ще кілька сезонів тому. Безвідповідальна гра в обороні, постійна ротація у середній лінії та нападі призводять до таких нестабільних результатів.

    Моуриньо відомий на весь світ як чудовий мотиватор, але цього разу одних «ігор розуму» може виявитися замало. До того ж, «Челсі» вже зазнавав поразки цього сезону на власному полі в Лізі чемпіонів — від «Базеля». Ще кілька слів стосовно кадрів: у лондонців буде відсутній через дискваліфікацію основний опорний стрижень — Рамірес, на якого португальський фахівець зав­жди робить величезну ставку. Окрім цього, під питанням участь головного форварда — Ето’О. Отож, як бачимо, зав­дання виграти будь-якою ціною для «аристократів» є архіскладним.

    Стосовно ПСЖ, то команда Лорана Блана в Парижі зіграла у свій звичний футбол — відкритий, атакувальний та командний. І, можливо, попри величезну кількість зірок у складі, паризький клуб сильний саме командним духом. Як не дивно, але, можливо, саме у цьому й криється секрет ПСЖ. У суперників лише одна асоціація з парижанами — Златан Ібрагімовіч. Та у французів є купа інших козирів, серед яких головний — це дисципліна від Лорана Блана. Попри величезну кількість зірок у складі, всі гравці суворо дотримуються ігрової тактики наставника. І навіть відсутність у майбутньому матчі шведського гіганта не дуже сильно вплине на гру гостей. Кавані, Лавесі, Пасторе є не меншою загрозою для захисту «Челсі». Упевнений, що в Лондоні ПСЖ удасться забити бодай раз, адже у своїх попередніх виїзних матчах парижани не просто забивали, а забивали багато. Отож, команда Моуриньо має стрибнути вище голови, щоби пройти до півфіналу.

  • Прогноз «УФ»: 2:2.

    «АТЛЕТИКО» М —
    «БАРСЕЛОНА» (перший матч — 1:1)

    Перший матч на «Камп Ноу» зай­вий раз довів, що з нинішньою «Барселоною» можна грати. Так, контроль м’яча та видовищні комбінації у виконанні каталонців не зникли, але гра оборони не витримує жодної критики. До всього додалась і голкіперська проблема: Вальдес, через жахливу травму, змушений додивлятися решту матчів сезону вже на трибуні чи по телевізору. Однак і це ще не все. Саме в першому поєдинку травмувався стрижень оборони Піке, який також вибув на доволі серйозний період. Усе це змушує наставника «Барселони» Херардо Мартіно обирати максимально атакувальний склад на майбутню зустріч. На мою думку, успіх каталонців у цьому протистоянні криється саме в безперервній грі біля штрафного мадридців і повному контролі перебігу подій на полі з боку їхнього півзахисту. Результат минулого двобою до цього спонукає. Матч ла ліги минулих вихідних проти «Бетиса» лише підтвердив попередню тезу — гріхи оборони компенсували Мессі та компанія. Навіть аутсайдер першості зміг один раз протаранити оборону каталонців. Що вже теревенити про «Атлетико»?

    Якщо казати про команду Дієго Сімеоне, то вона відіграла майже зразковий поєдинок у столиці Каталонії. Маючи лічені моменти біля воріт Пінто, «матрацники» таки зуміли витиснути для себе позитивний результат. Можливо, головна нині проблема для мадридців — це чи зіграє Дієго Коста у середу ввечері? Іспанський форвард зазнав травми м’яза стегна, тому його участь у матчі під запитанням. Також є сумніви й щодо виходу на поле ключового виконавця в півзахисті — травмованого Арди Турана. За умови участі цих двох гравців, шанси «Атлетико» на успіх далі видаються дуже серйозними. Тим паче, що цього сезону мадридці дуже вдало грають саме в рідних стінах. Якщо Сімеоне вирішить грати від захисту, то існує велика вірогідність, що це буде програшною тактикою. Тому, знаючи манеру гри аргентинського наставника «Атлетико», можна з упевненістю сказати, що контролювати м’яч «Барселоні» буде проблематично.

  • Прогноз «УФ»: 2:2.

    «БАВАРІЯ» — «МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД» (перший матч — 1:1)

    Мабуть, не помилюся, сказавши, що саме ця пара стане найпривабливішою для вболівальників із-поміж усіх інших. Адже ще тиждень тому майже всі фахівці доводили, що «Баварія» не просто виграє на «Олд Траффорд», а переможе гучно й упевнено. Та Мойєс зумів видати ледь не найкращий поєдинок із МЮ, зберігши інтригу до матчу-відповіді.

    Зрозуміло, що на користь мюнхенців і надалі говорить їхня фантастична форма цього сезону, домашній стадіон і рівень гри окремих футболістів. Кілька слів про головних виконавців: одразу двох стрижневих бійців утратив Гвардіола: Мартінес і Швайштайгер пропускатимуть цю зустріч через дискваліфікацію. Якщо ж відсутність іспанця є справедливою, то вилучення Швайці минулої гри було доволі сумнівним. Та в механізмі Пепи немає незамінних гравців, тому іспанець точно знайде, яким чином компенсувати ці «дірки». Інше питання — форма «Баварії». Після здобуття чемпіонства мюнхенці дещо збавили оберти в бундеслізі (доказ тому — програний останній матч посередньому «Аугсбургу»). Чи може це зіграти із чинними володарями трофею ЛЧ злий жарт? Подивимось уже у середу.

    МЮ, у свою чергу, також має проб­леми. До того ж, кадрові. Якщо з травмою ван Персі вже всі змирилися, то відсутність Руні в майбутньому протистоянні може дорівнювати катастрофі. Найкращий гравець команди останнього місяця ушкодив палець ноги, а тому його участь у матчі-відповіді під великим запитанням. Далі — більше. Серйозної травми також зазнав на вихідних Ешлі Янг, який точно пропустить майбутню гру. Не слід також забувати й про відсутність Рафаеля. Ситуація змушує Мойєса зіграти у суперзахисний футбол, із розрахунком на стандарти й контратаки, адже забивати, по суті, немає кому. Із форвардів залишаються лише Чічаріто та Уелбек, рівень яких до таких матчів, якщо відверто, не дотягує. Хіба що на заміну. Усе це говорить про те, що МЮ знадобиться диво, щоби пройти далі.

  • Прогноз «УФ»: 2:1.

Володимир БОБИР.