«Динамо»: місія нездійсненна

Переглядів 190
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
ХМЕЛЬНИЦЬКий клуб ПРИПИНЯЄ ПРОФЕСІОНАЛЬНУ ДІЯЛЬНІСТЬ

Наприкінці минулого тижня нарешті стала відома доля хмельницького клубу, який останнім часом був одним із головних ньюзмейкерів, проте не через суто вдалі спортивні досягнення (на жаль), а через постійні фінансові проблеми. Тривалий час «Динамо» щосили намагалося залишатися «на плаву», проте останні результати команди у чемпіонаті не додавали оптимізму. Минулий матч проти білоцерківського «Арсеналу-Київщини», який «Динамо» програло із рахунком 2:4, став лише черговим розчаруванням для хмельницьких уболівальників. І ось, схоже, історія таки добігла свого кінця.

За повідомленням офіційного сайту Професіональної футбольної ліги, керівництво ФК «Динамо» (Хмельницький) ухвалило рішення про припинення діяльності у статусі професіонального клубу. Про це повідомляється в листі хмельничан до адміністрації ПФЛ від 14 листопада 2013 року. Адміністрація ПФЛ, керуючись положеннями Статуту Професіональної футбольної ліги, готує матеріали щодо зазначеного питання для розгляду центральною радою. Зважаючи на такі обставини, матч 22-го туру чемпіонату України серед команд клубів другої ліги «Шахтар-3» — «Динамо» (Хмельницький) не відбувся.

Нагадаємо, що, згідно рішення центральної, ради ПФЛ від 1 листопада 2013 року, клуб із Хмельниччини отримав 10-денний термін для ліквідації фінансових боргів, утім, ця вимога не виконана.

Додамо, що раніше президент «Динамо» Валерій Крохан у інтерв’ю «Газеті Поділля» сказав: «Ми маємо розрахуватися з ПФЛ до 14 листопада. Тому теоретично домашній матч із білоцерківським «Арсеналом-Київщиною» може стати останнім в історії».

Як бачимо, слова очільника хмельницького клубу підтвердилися. Відігравши повністю перше коло, команда знімається зі змагань, що автоматично, згідно з рег­ламентом змагань, зараховує перемоги їхнім суперникам у другому колі.

Станом на 22 тур «Динамо» зай­має останню сходинку першості, здобувши одинадцять очок — три перемоги й дві нічиї — та зазнав­ши п’ятнадцять поразок. Востаннє хмельничани здобували очки в 12 турі, зігравши внічию — 2:2 — з дніпродзержинською «Сталлю».

Отож, із сумом маємо констатувати, що професіональний футбол України втратив ще одну команду, яка за своїм потенціалом і талановитою молоддю у складі, за умови відсутності фінансових негараздів, могла б і надалі представляти свій регіон у все­українських змаганнях.

Володимир БОБИР.
Фото з сайту fcpodillya.km.ua