Євген СЕЛЕЗНЬОВ: «Пояснив партнерам, що йду на рекорд, вони все зрозуміли»

Переглядів 153
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Автор покеру у ворота «Сталі» поділився враженнями про власний рекорд, підтримку сина та очікування від матчу з «Сент-Етьєном»

— Вважаю, ми зіграли дуже добре, — розпочав розмову герой Дніпропетровського матчу Євген Селезньов. — Особливо нам вдалися перші хвилини гри. Маю на увазі два забитих м’ячі. Думали, буде важче. «Сталь» до цього грала дуже непогано. Чому вона так сьогодні зіграла, складно сказати. У їхні ворота залітало все, що тільки можна, в тому числі й від мене. Може, сьогодні були якісь магнітні бурі…

— Чи стояло завдання провести швидкий гол?

— Стояло завдання забити шість швидких м’ячів! А якщо серйозно, то як можна ставити таке завдання? Треба забивати якомога швидше і якомога більше.

— Що скажете про свої м’ячі?

— Мені пощастило! Не думав, що заб’ю так багато. Приємно те, що крупно перемогла моя команда.

— Чотири голи забивали коли-небудь?

— Здається, ні.

— Був ще ваш удар, який прийняла на себе поперечина…

— Шкода, це міг би бути найкрасивіший гол!

— А знали, що якщо заб’єте п’ять м’ячів, то ввійдете в історію «Дніпра». У чемпіонаті України, стільки не забивав ніхто.

— Ні, не знав.

— А у бік клубного рекорду Олега Протасова дивитеся?

— Не буду лукавити, дивився. Дуже хотілося б побити його рекорди. Але мені за контрактом в «Дніпрі» залишилося зіграти не так вже й багато.

— Коли у ворота «Сталі» поставили пенальті, ви щось пояснювали Матеусу й Безусу. Що саме?

— Пояснив партнерам, що йду на рекорд, вони все зрозуміли.

— Які відчуття від «Метеора», адже він для «Дніпра» сьогодні був гостьовим?

— Я знаю, що ця арена дуже багато значить для міста. У «Метеора» велика історія. Але я до цього на ньому грав тільки проти «Дніпра». Так що особисто мені комфортніше грати на «Дніпро-Арені».

Присутність вашого сина на фан-секторі додатково якось мотивувала?

— Звичайно. Він учора попросив мене, щоб я його пустив туди з друзями. Йому лише вісім років, але я дозволив йому. Коли забив один зі своїх м’ячів і підбіг до фанатської трибуни думав, що він буде радіти з фаєром в руках, а замість нього виявився хот-дог.

— Після матчу збірної проти Іспанії багато говорили, що Фоменку треба було вас випускати на поле не на три хвилини, а раніше …

— Дуже хотілося зіграти, і я серйозно готувався до цього матчу. Був у непоганій формі. Прикро, але я ж не міг сам себе випустити на поле. Головний тренер вирішив так, як вирішив. Це його вибір.

— Напевно думаєте вже про «Сент-Етьєн»?

— Так. Якщо в четвер ми обі­граємо французів, думаю, вже відсотків на п’ятдесят вийдемо з групи. Буде важко, але ми повинні докласти всіх зусиль, щоб удома взяти дуже потрібні нам три очки.

— Торік семи очок вам вистачило, щоб подолати груповий етап. Зараз ви з таким багажем даєте лише 50 %?

— То був минулий рік. А в цьому, думаю, буде складніше. На «Дніпро» у всіх інший настрій, до того ж нам доводиться грати без глядачів.

Олександр ПЕТРОВ.

X