Кияни і харків’яни вже приїлися один одному

Переглядів 174
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Павло ШКАПЕНКО, екс-гравець збірної України:

— Сподіваюся, ніщо не перешкодить проведенню матчів у Криму. На мій погляд, ситуація на півострові радше роздута. Хочеться вірити, що не буде жодних проявів агресії, й люди просто прийдуть на стадіон повболівати за свої команди. Тим більше, кримські глядачі вже скучили за футболом, адже на аренах Сімферополя та Севастополя відбудуться перші матчі весняної частини сезону.

Думаю, в грі «Севастополь» — 
«Ворскла»
буде багато боротьби й мінімальна кількість забитих м’ячів. Господарям треба покращувати свої позиції в турнірній таблиці. У полтавців після перемоги над «Говерлою» реальні шанси потрапити в «зону Ліги Європи». Уважаю, на перший план суперники поставлять результат. Шанси — 50х50.

Навколо поєдинку «Таврія» — «Дніп­ро» якийсь нездоровий ажіотаж, начебто легіонерам дніпрян потрібні були якісь візи, потім вирішили обмежитися затвердженням списків іноземців. Але на підопічних Хуанде Рамоса це не повинно вплинути: команда після двох поспіль перемог над «Шахтарем» і «Динамо» на піднесенні, й зараз, на мою думку, показує яскравий і видовищний футбол, тому навряд чи сімферопольцям удасться зупинити суперника, хоча таврійцям очки також дуже потрібні.

Щодо матчу «Шахтар» — «Карпати», то «гірники» попереднього разу на домашньому стадіоні поступилися «Дніп­ру», тож тепер їм треба за це реабілітуватися. Тим більше, ніздря в ніздрю ідуть із конкурентами. Думаю, незалежно від рахунку, донеччани будуть пресингувати суперника по всьому полю, шукати своє щастя в атаці й намагатися забити якомога більше.

У поєдинку «Говерла» — «Металург» Д перевагу віддаю гостям, які поступилися минулого туру «Волині», тож спробують зробити все можливе, щоби набрати в Ужгороді три очки. Перед «Металургом» стоїть завдання потрапити в єврокубки, тоді як закарпатці, за великим рахунком, уже досягли своєї мети на сезон. Уважаю, донеччани будуть нагнітати, контролювати м’яч, а господарі — грати на контратаках.

У Одесі, де відбудеться зустріч «Чорноморець» — «Металург» Зп, більше шансів на успіх, на мій погляд, у підо­пічних Романа Григорчука. «Моряки» останнім часом потрапили в невеличку яму, по ділу поступилися «Іллічівцю», залишилися майже без усіх легіонерів, зараз триває процес перебудови, але потенціал у «Чорноморця» доволі високий, і в домашньому матчі господарі повинні взяти максимум балів. У них ще нічого не втрачено у верхній частині таблиці, тим більше, забуксував «Металіст».

У грі «Зоря» — «Іллічівець» буду переживати за луганчан, командою керує мій земляк із Запоріжжя Юрій Вернидуб, та й, за всієї поваги до маріупольців, рівень «Зорі» вищий, аніж у суперника.

«Динамо» та «Металіст» останнім часом уже, напевне, приїлися один одному. Тим не менше, динамівці після осічки з «Дніпром» докладуть усіх зусиль заради перемоги. Тоді як у харків’ян достатньо проблем, особливо — в обороні.

X