Коли, якщо не зараз?

Переглядів 197
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Цей тиждень — вирішальний для українських клубів у єврокубках

Поки донецький «Шахтар» розминався на «Севастополі» перед найвідповідальнішою грою Ліги чемпіонів, їхній майбутній суперник — «Реал Сосьєдад» — провів, мабуть, найкращий матч цього сезону в іспанській ла лізі. І справа тут не лише в переможному рахунку в поєдинку проти «Сельти». Справа у характері. Адже, поступаючись на своєму полі — 1:3, підопічні Аррасате не тільки змогли зрівняти рахунок, а й вирвати перемогу. Це зайвий раз свідчить про те, що в майбутньому очному матчі у середу підопічним Луческу протистоятиме саме колектив, а не збіговисько індивідуалістів. Іспанський клуб нині набрав потужної ходи, програвши в останніх турах лише мадридському «Реалу». За час останньої зустрічі баски, крім продовження контракту з провідним форвардом Агіррече, змогли відчутно додати в командній грі. Згадати лише матч проти МЮ вдома, коли господарі все ж змогли здобути перший пункт у нинішньому розіграші чемпіонської Ліги. Доречним буде також сказати й про лідера колективу — нападника Карлоса Велу, який в останньому турі оформив покер — явно перебуває у чудовій формі. Із турнірної точки зору, саме поєдинок у Донецьку буде останньою нагодою для «Сосьєдаду» зачепитися за Лігу Європи, тому ні про яку «немотивованість» суперника мови бути не може. Єдине, що говорить на користь команди Луческу, це явна виснаженість основ­ного складу суперника перед грою у середу, до якої відновитися за три дні буде вкрай складно.

Якщо суперник «гірників» підходить до звітного двобою майже в оптимальній формі, то опонент київського «Динамо» у Лізі Європи — бельгійський «Генк» — останнім часом явно втрачає ігрові кондиції. Міркуйте самі, напередодні вирішального матчу з командою Блохіна за перше місце в групі бельгійський колектив у внутрішній першості зазнав нищівної поразки від посереднього «Остенде» — 0:4. І це після програного матчу своєму одвічному конкуренту — «Андерлехту». Та й це ще не все. До всього додалися неприємні висловлювання півзахисника Лімбомбе про те, що він збирається залишити клуб через брак ігрової практики. Однак є й інші новини: після травми відновився Крукс і, начебто, не за горами повернення Джозефа-Монроза. Маючи перевагу в один пункт над киянами, бельгійців, за великим рахунком, може влаштувати й нічия. Головне питання для команди Блохіна полягає в тому, чи вдасться «Динамо» скористатися помітним спадом у грі «Генка»? Адже після паризького фіаско й прикрого вильоту з кваліфікації до чемпіонату світу лідери столичного клубу також перебувають, м’яко кажучи, не в найкращому настрої. Відповідь на це нам дасть лише гра.

Найскладніша ситуація в другому за рангом європейському турнірі в одеського «Чорноморця». У попередньому прев’ю до матчу з «Лудогорцем» ми говорили, що відступати команді Григорчука немає куди. Проте нічийний результат у Софії зробив вихід одеситів із групи майже нереальним. Для цього українському клубові треба обов’язково перемагати вдома аутсайдера групи — загребське «Динамо» (в першому матчі в Загребі перемогу здобув «Чорноморець» — 2:1) та, найважливіше, здолати з крупним рахунком на виїзді ПСВ. Що стосується суперника в майбутньому матчі в Одесі, то хорватський клуб продовжує перебувати серед лідерів внутрішньої першості, випереджаючи на даний момент «Хайдук» на два очки. Цікаво, що матч останнього туру проти «Істри» був відкладений, отож підопічні Зорана Маміча не мали потрібної ігрової практики напередодні поєдинку з «моряками». Також додамо, що, за неофіційною інформацією, найближчим часом загребський клуб може очолити не абихто, а сам Фелікс Магат. За повідомленням хорватської преси, німець уже мав перемовини з керівництвом клубу щодо свого працевлаштування.

Найлегшим вечір четверга має бути для «Дніпра». Адже команда Хуанде Рамоса вже вирішила питання виходу до наступного раунду, тож може поекспериментувати зі складом проти скромного «Пандурія». Єдине, що залишилося визначити, з якого саме місця дніпропетровський клуб кваліфікується до плей-оф. Відтак у майбутньому матчі глядачі сміливо можуть розраховувати на відкритий і результативний футбол.

Володимир БОБИР.

X