Крик душі Вернидуба

Переглядів 133
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Після розгромного програшу «Шахтареві» наставник «Зорі» не стримував емоцій

До пори до часу зустрічі між «Шахтарем» і «Зорею» носили, так би мовити, товариський характер, але минулого сезону луганці «психанули» й здолали підопічних Мірчі Луческу. «Шахтар» зробив висновки, тож цього разу поза грою залишив одразу трьох ключових гравців «Зорі» — Руслана Малиновського, Пилипа Будківського й Олександра Караваєва, які належать донеччанам. Іще раніше «гірники» «висмикнули» Максима Малишева, який забив тоді переможний м’яч. Цього разу Юрію Вернидубу довелося збирати футболістів, як кажуть, із миру по нитці. У підсумку, невтішний результат і прикрі враження від того, що після перерви луганці особливо й не пручалися.

Після матчу Вернидуб висловив усе, що думає щодо ситуації: «Нехай «Шахтар» грає проти молоді, «Чорноморця» та запорізького «Металурга», й тоді будуть показувати суперрезультати на міжнародній арені. Якби в нас вийшла та команда, яка грала 11 турів, усе було би інакше. Нехай ображаються на мене «Шахтар», «Динамо», але якщо ви дали хлопців в оренду, нехай ті грають. Ви хочете сильний, цікавий чемпіонат? Не знаю, чого ви його послабляєте. Це крик душі. Іще й арбітри завжди люблять наших грандів і хочуть їм допомогти. А потім, коли гранди грають на євроарені, все обертається проти них. Тоді вже обурені тренери наших грандів. Це й є український футбол! Я цих слів не боюся. Для того, щоби був міцний чемпіонат, не потрібно вигадувати ні формати, ні ще щось, а треба дозволяти грати, насамперед, молодим футболістам. І вони в інших клубах стають справжніми професіоналами та гравцями національної збірної».

Щодо «Динамо», то, на мій пог­ляд, це просто абсурд. Кияни заборонили грати Артему Бесєдіну, який тільки починає свій шлях у великому футболі й не відіграє в «Металісті» якоїсь серйозної ролі. Навпаки, дайте хлопцю грати й дивіться, на що він здатний на тлі такого суперника, як «Динамо». Це ж ваше майбутнє! Тим більше, динамівці вважалися явними фаворитами, й з тими проблемами, що є у харків’ян, підтвердили свій статус без особливих проблем. Щоправда, потішив один момент: раніше помічав, що центральні захисники стараються якомога сильніше залякати суперника, і для цього стрижуться наголо. Але австрієць Александар Драгович пішов іншим шляхом, перефарбувавшись у блондина. Мабуть, аби суперники сміялися до сліз і валялися в контузіях іще на підступах до штрафного.

Не до сміху тренерам і футболістам запорізького «Металурга». Ситуація в клубі досі не визначена, тож лише втручання одного з металургійних гігантів «Запоріжсталі», зокрема, генерального директора комбінату Ростислава Шурми, дозволило «Металургу» знайти кошти на виїзд і проживання у Львові. Ініціативу проявила Запорізька обласна федерація футболу, яка створила координаційну раду. Фінансування наступного виїзду в Луцьк на матч із «Волинню» також узяла на себе «Запоріжсталь». Відзначу, що букмекери абсолютно не вірили в «Металург» проти «Карпат», однак підопічні Анатолія Чанцева показали доволі непоступливу гру, а ще сподобалося, що тренер не побоявся випустити зовсім не відомих молодих футболістів — Фаріда Алі та Романа Стефурака. Нехай вони ще трохи губилися на полі, але саме в таких матчах хлопці набувають безцінного досвіду.

Сенсацією завершився поєдинок «Олімпіка», в якого мало хто вірив, із «Дніпром». Ці суперники зустрічалися на тижні в Кубку країни, де донеччани зробили маленький дзвіночок, коли за хвилину двічі засмутили суперника. Але «Дніпро» не почув цього подзвону, тож у чемпіонаті підопічні Романа Санжара вже не пожаліли суперника. Зазначу, що, попри підозри в грі на тоталізаторі, «Олімпік» останнім часом показує достатньо непогану гру, в трьох матчах прем’єр-ліги здобувши дві крупні перемоги й поділивши очки з фіналістом Ліги Європи.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.