Лисенчук спасував і результативно помилився

Переглядів 263
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Мирослав СТУПАР, екс-арбітр ФІФА.

«Олімпік» — «Динамо». Костянтин Труханов цього разу не впорався зі своєю роботою. На 70-й хвилині помилково призначив 11-метровий у ворота «Олімпіка». Це ситуація з аматорського футболу. Беланда увірвався в штрафний, з ним у єдиноборство вступив Парцванія, але до м’яча першим встиг Конде, і знизу вгору, з метра м’яч поцілив у руку Парцванії. Треба ж враховувати певні критерії: коротка відстань, рука в природному положенні, а Труханов на це не зважив. На прес-конференції Сергій Ребров розкритикував суддю, і десь був правий, бо на 27-й хвилині Гришко грубо зіграв проти Буяльського, а це елементарне попередження, але Труханов не зробив цього. А потім призначив 11-метровий, який не личить арбітру високого рівня.

«Чорноморець» — «Дніпро». У Дмитра Кутакова не було проблем. На 59-й хвилині після подачі з кутового м’яч спочатку влучив у поперечину, а потім де Матос добивав головою, але з лінії воріт розрядив ситуацію Слинкін. І тут увергове проявила себе асистентка Наталя Рачинська, яка показала прекрасну концентрацію уваги.

«Ворскла» — «Говерла». Після матчу В’ячеслав Грозний дуже сильно розкритикував Сергія Лисенчука. І Лисенчук дійсно не впорався з грою. У першому таймі справедливо показав картку Даллку за зрив атаки. На 79-й хвилині албанець на бровці грубо зніс гравця «Говерли», це грубий фол і елементарне попередження, яке стало би для Даллку другим. Тут Лисенчук спасував. А вже в компенсований час воротар Рудько підключився до стандарту, виграв боротьбу на «другому поверсі», але захисники, серед яких був той-таки Даллку, руками заблокували цей удар. Лисенчук не побачив ніякого порушення, а потрібно було призначати 11-метровий. І це за рахунку 2:1. Це однозначно результативна помилка.

«Шахтар» — «Волинь». До Ярослава Козика немає претензій.

«Металург» — «Олександрія». На 72-й хвилині Микицей прострілив, а Іздебський у штрафному виставив руку, в яку поцілив м’яч. Юрій Грисьо відразу не зреагував як треба, чи погано бачив, чи не був упевнений, за великим рахунком, розгубився, але асистент Ярослав Трехліб допоміг, що треба призначити 11-метровий. На 86-й хвилині гості забили і третій м’яч, але той-таки Трехліб, незважаючи, що перебував на далекій відстані, розгледів, що м’яч вийшов за лінію воріт. Молодець асистент!

«Сталь» — «Карпати». Євген Арановський не може без пригод. На 90-й хвилині Кулач не вбігав у штрафний, а вибігав з нього, і тільки ступив за межі, як Голодюк десь прихопив його рукою за плече. Кулач розвернувся, як у балеті, і картинно впав на газон. І Арановський з ваганнями все-таки вказав на «позначку». Ситуація надто динамічна, і якби допоміг асистент, було би прекрасно, але, на жаль, цього не відбулося. Активно апелювали Мисак і Голодюк, за що отримали жовті картки, а Даушвілі настільки розійшовся, що заробив вилучення з лави запасних. Добре, хоч ця помилка не призвела до взяття воріт, а то скандал був би неймовірний.

«Металіст» — «Зоря». Сергій Бойко призначив 11-метровий у своєму стилі. Як і в матчі «Аполлон» — «Габала», коли в штрафному один з кіпріотів прихопив суперника. Цього разу також був формальний привід, але арбітри високого рівня на таке не повинні реагувати.