На харків’ян очікує ще одне випробування

Переглядів 198
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Анатолій ДЕМ’ЯНЕНКО, екс-тренер «Волині»:

— Перший тур показав, що весняний футбол у нас — річ особлива. По-перше, непередбачувана, згадати бодай матч «Карпат» із «Волинню», а по-друге, тяжко піддається аналізу. Думаю, і цей тур не буде в цьому сенсі аж надто відрізнятися від матчів тижневої давності.

«Чорноморець» попередній тур пропускав, отож стартує тільки цими вихідними. Так, суперник у нього не з найсильніших, але певне, що тієї легкості, яка була восени, в одеситів не буде. Узимку вони втратили багато крові, якщо так, звісно, можна сказати. І їхній склад буде сильно відрізнятися. Утім, повторюся, нинішня «Таврія» для «Чорноморця» не дуже грізний суперник. Думаю, підопічні Григорчука впораються. Якщо, звичайно, цей матч через останні події відбудеться.

Щодо киян, то на «Олімпійському» в них із запорізьким «Металургом» особ­ливих проблем виникнути не має. Так, може «Динамо» показує зараз не дуже той футбол, який би всім хотілося, та із запоріжцями мають впоратися. Ні про яку розслабленість не може бути й мови! Зараз кожне очко на вагу золота.

Нас знову чекає загальноукраїнське дербі. Правда, не таке класичне, як «Карпати» — «Волинь», але щось дуже схоже. Минулого туру львів’янам одверто не щастило. Якщо не зраджує пам’ять, вони разів чотири, а то й п’ять мали забивати, але не склалося. Уся гра йшла в одні ворота, а в результаті забили в інші. Це називається непередбачуваністю футболу. Будемо сподіватися, що запас безталання львів’яни в попередньому матчі вже використали. Нас чекатиме цікавий поєдинок.

Що ж до матчів «Зоря» — «Металург» і «Ворскла» — «Волинь», то визначати в них фаворита — справа невдячна. Це рівні команди, тож, враховуючи, що це лише початок весняної частини, долю зустрічі може визначити якийсь один епізод. Повторюся, зустрінуться фактично рівні за силою команди, тому сподіватися від цих матчів можна будь-чого.

Якщо «Металіст» таки приїде до Севастополя, то на харків’ян очікує ще одне випробування. Хоча попередня зустріч була в домашніх стінах, але вони не допомогли «Металісту» здобути максимум очок. Грати проти «Севастополя» на виїзді буде теж доволі складно. Утім, думаю, харків’яни зроб­лять висновки з попередньої зустрічі й не допустять тих помилок, яких припустилися на ОКС «Металіст».

І, звичайно ж, поєдинок «Шахтар» — «Дніпро». Чи можна цей матч назвати в певному плані вирішальним у чемпіонській гонці? Думаю, що частково — так. Якщо дніпропетровці програють, то золотих нагород цього сезону їм, скоріше за все, уже не бачити. Адже програти безпосередньому конкуренту — це дуже великий удар по чемпіонських амбіціях. Підопічним Рамоса головне — не поступитися на «Донбас Арені». Нічия, думаю, була би непоганим результатом. Що ж до «гірників», як на мене, то, хоч і незначна, перевага на їхньому боці є. Грати проти «Шахтаря» в Донецьку всім тяжко.