Олександр КУЧЕР: «Якби забили раніше, то дотиснули би чехів»

Переглядів 219
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Центрбек «гірників» проаналізував причини фіаско в Донецьку

— Олександре, що би відповіли людині, яка до матчу з «Вік­торією» в Донецьку сказала би, що «Шахтар» програє?

— Я на такі слова, мабуть, не звернув би уваги. Ми дуже серйозно готувалися до поєдинку, хотіли перемогти. Знали, що буде непрос­то, налаштовувалися на тяжку гру, адже «Вікторія» дуже добротна команда й б’ється до останнього. Але те, що сталося… Природно, ми не розраховували на такий результат.

— Статус фаворита в парі зіграв злий жарт із командою? «Шахтар» недооцінив суперника?

— Так однозначно говорити я би не став. Адже не можна сказати, що грали погано, й що «Вікторія» нас переграла. Але ми отримали два голи в першому таймі. Вони навіть були схожі: удар, рикошет, м’яч змінює траєкторію й влітає у сітку воріт. Більше нічого чехи не створили.

— І все-таки, на кому лежить основна провина в пропущених м’ячах?

— Когось одного звинуватити не можна. Грає вся команда, а не хтось один. Будемо дивитися, розбирати гру. Містер нам укаже на помилки.

— Попри те, що обидві команди в плані термінів зимової перерви й підготовки мали рівні умови, здалося, як не дивно, що «Вікторія» перебувала в кращому ігровому тонусі?

— Не знаю, як вам бачилося збоку. Але весь другий тайм «Вікторія» не могла вийти зі свого штрафного майданчика. А загнали її туди ми.

— Чи знали про те, що голландець Пол ван Букель, який судив сьогодні, рік тому зафіксував перемогу «Вікторії» в Неаполі з «Наполі»?

— Ні, такої інформації не мав.

— На ваш погляд, арбітр вплинув на підсумковий результат?

— Складно категорично стверджувати. Однак зараз, проходячи допінг-контроль, я по телевізору бачив повтори моментів матчу. В одному з них ван Букель за рахунку 0:0 не поставив чистий 11-метровий. Після удару Ілсіньо м’яч поцілив у руку комусь із чехів, який перебував у штрафному за п’ять метрів од лінії воріт. Але замість призначення пенальті арбітр показав жестом, що ми повинні подавати кутовий.

— Під завісу поєдинку «Шахтар» мав перевагу. Але чого не вистачило, щоби вона переросла в потрібні три голи?

— Реалізації голевих моментів. Якби забили раніше, то, думаю, забезпечили би потрібний результат. Але ви ж бачили, сьогодні над нами висів якийсь злий фатум: м’яч прос­то відмовлявся влітати у сітку. Потрапляв куди завгодно: в поперечину, в лежачого воротаря, але тільки не у ворота.

— Поєднання у центрі захисту Кучер — Кривцов раніше використовувалося. А ось зв’язка Степаненко та Ілсіньо в опорній зоні стала дещо несподіваною…

— Немає різниці, хто й у якому поєднанні виходить на поле. Є гра «Шахтаря»! Кожен гравець, який діє на тій чи іншій позиції, знає, що йому робити. Заміна футболістів не змінює стиль «Шахтаря».

— Поразка в матчі з «Вікторією» — це звичайна поразка чи катастрофа?

— Для нас це — катастрофічний результат. За всіма параметрами «Шахтар» зобов’язаний був проходити чехів. Я досі не розумію, що сталося…

— Футбол — поза політикою. І все ж, трагічні події в Україні, які забрали людські життя, могли психологічно вплинути на стан гравців, зокрема українців?

— Не беруся судити. Так, звичайно, всі гравці, в тому числі й я, стежать за подіями в країні. Усе це, без сумніву, певною мірою позначається.

— Напевне, «Шахтар» тепер кине всі сили на внутрішні турніри, проте відновлення чемпіонату країни відкладається. Ваше ставлення до цього?

— Нічого не можу сказати. Я ж не займаюся перенесеннями… Усі знають, що в нас відбувається в країні. Ми ж, футболісти, готові грати в будь-який момент.

Дмитро ДОЙНІКОВ.