Сергій КУЗНЕЦОВ: «Про зміну громадянства навіть не замислювався»

Переглядів 252
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Форвард «Севастополя» розповів про прийдешній поєдинок із «Карпатами» та ситуацію в Криму

— Сергію, в 23-му турі на «Севастополь» чекає виїзний поєдинок проти «Карпат». Свого часу ви доволі успішно пограли у Львові, тож, можливо, для вас цей матч матиме принципове значення?

Так, справді, я в «Карпатах» провів чудовий час. Клуб демонстрував хороші результати, вболівальників ми постійно тішили грою, перемогами. Для мене ця гра стане першою у Львові, тому хотілося би зустрітися з уболівальниками, зі старими товаришами, котрі в мене там залишилися. Узагалі, хотів би подякувати вболівальникам «біло-зелених», які завжди мене підтримували, тож я їм за це дуже вдячний.

Не секрет, що деякі футболісти в зустрічах проти своїх колишніх клубів виходять із подвійною мотивацією та таким собі бажанням реваншу. Скажіть, вас подібні відчуття, часом, не відвідують?

— Наразі я виступаю у «Севастополі», й усі мої думки пов’язані суто із цією командою. Відтак у кожному матчі за свій колектив я хочу тільки перемагати й дарувати радість нашим уболівальникам. Хочу сказати, що «Карпати» назавжди залишаться в моєму серці, й проведені часи у Львові завжди згадую з теплотою. Місто, клуб, уболівальники — таке не забувається. Тому мститися мені немає за що, просто хочеться зіграти у футбол, без усіляких «нюансів».

— Чим можете пояснити свою відсутність у заявці в поєдинку проти «Дніпра»?

— Це було рішення тренера. Мабуть, краще його про це запитати.

— Тобто зі здоров’ям у вас проблем немає?

— Так, на здоров’я немає причин скаржитися. Усі збори з командою пройшов, повноцінно тренуюся. Я лише на кілька днів вилетів, після ушкодження в останній товариській зустрічі, але зараз усе гаразд, швидко відновився, тож наразі готовий і готуюся до наступного матчу.

Недавно в одному інтерв’ю президент команди Олександр Красильніков заявив, що клуб фактично дограє цей сезон, і в наступному планує приєднатися до російської прем’єр-ліги. Як узагалі гравці реагують на таку політику клубу?

— Знаєте, очільникам видніше. Для нас, футболістів, голов­не — грати, а як там ситуація складеться в подальшому, гадаю, наразі ніхто вам не скаже. Де ми завтра опинимося, навіть для нас це загадка.

— Ті процеси, котрі відбуваються на півострові загалом і в Севастополі зокрема, якось розпалюють обстановку? Не переживаєте за безпеку сім’ї?

— Узагалі в місті все тихо, спокійно, ніякої загрози мирному населенню немає. Навпаки, тут усі радіють, що Крим перейшов до складу Росії. Наприклад, у Севастополі з цього приводу практично вже тиждень народні гуляння не стихають. Ніякого напруження, всі як жили, так і живуть, тобто в місті все цілком нормально.

— А вам, часом, паспорт російський ще не пропонували?

— Це — провокаційне питання. Я громадянин України, граю в місцевому чемпіонаті, тож про зміну громадянства навіть не замислювався. Тут справді видають російські паспорти. Але тільки тим, у кого є кримська прописка, а в мене — одеська, тому для мене двері зачинені.

— Наостанок хотів би запитати про шанси «Карпат» і «Севастополя» на загальний успіх у поєдинку. Як гадаєте, кому дістануться три пункти?

— Гадаю, що все покаже гра. У кого бажання буде більше, той і переможе. Насправді, всі скучили за великим футболом, отож бажання битиме через край у гравців обох колективів, і дуже хочеться, щоби ці бажання втілилися в майстерність і хороший, видовищний футбол.

Роман КИРІЄНКО.

X