Сергій РУДИКА: «У матчі з «помаранчево-чорними» діятимемо агресивніше»

Переглядів 319
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Капітан запорізького «Металурга» розповів про готовність команди до старту весняної частини сезону, оцінив шанси у поєдинку проти «Шахтаря» та перспективи збереження прописки в еліті

— Пане Сергію, як пройшли збори в Туреччині, наскільки команда функціонально готова до старту чемпіонату?

— Я вважаю, збори пройшли чудово. Змогли нормально підготуватися, грали проти сильних суперників. Тобто функціонально команда до продовження чемпіонату готова. Усі отримали хороше навантаження, тактично багато працювали, відтак маємо що протиставити нашим суперникам.

— Чому ж тоді настільки негативні результати демонстрував «Металург» в товариських зустрічах? Суцільні нічиї та поразка…

— Справа в тому, що грали в основному під сильними навантаженнями, плюс експериментували з тактичними побудовами. На зборах не стояло завдання перемагати за будь-яку ціну, для нас головне було награти склад, зігратися, а результат в таких поєдинках — річ другорядна.

— Нинішнє зимове міжсезоння виявилося куди більш тривалим, аніж планувалося заздалегідь, відтак в Олега Тарана було вдосталь часу, аби належним чином познайомитися з командою, ретельно вивчити усі слабкі та сильні сторони. Скажіть, «рука» досвідченого фахівця вже відчувається?

— Так, дійсно, часу для повноцінної підготовки було вдосталь. Працюємо в чудовому взаєморозумінні, так що з цим проблем ніяких немає. Усі розуміють вимоги тренера, а Олег Анатолійович, у свою чергу, ознайомився з можливостями кожного з нас, тому працюємо згідно з визначеним планом. Програма підготовки, запропонована нашим наставником, доволі серйозна, тому працюємо на максимальних обертах.

— Єдиний новачок команди — Володимир Прийомов — труднощів з адаптацією не мав? Ви як капітан допомагали йому стати своїм в запорізькому колективі?

— Володимир з адаптацією труднощів жодних не мав, за короткий час, можна сказати, дійсно став своїм. Для цього мені не довелося прикладати якихось надзусиль, адже Прийомов доволі швидко знайшов спільну мову з усіма партнерами.

— У найближчу неділю на вашу команду очікує непросте випробування чинним чемпіоном країни та поточним лідером — донецьким «Шахтарем». Наскільки для футболістів звітний поєдинок стане особливим?

— Не скажу, що ми якось по-особливому готуємося до матчу з «гірниками». Усе проходить в стандартному режимі, ніяких змін немає. Постараємося вийти й дати бій донецькому «Шахтарю». Маю надію, що нам вдасться відібрати очки в чемпіона.

— Враховуючи статус суперника, можливо, для запорізьких футболістів існує якась додаткова мотивація? Адже приклади того ж таки Тараса Степаненка та Сергія Кривцова говорять про те, що кожен гравець «Металурга» може опинитися у складі гранда українського футболу?

— Хочу сказати, що в поєдинках проти усіх команд, а не тільки проти грандів, у кожного з нас є свої додаткові стимули. Гадаю, у матчі з «помаранчево-чорними» діятимемо агресивніше, відтак і для досягнення прийнятного для нас результату доведеться прикласти більше зусиль, адже суперник дійсно сильний, з хорошими гравцями та досвідченим тренером.

— За «Металург» виступає захисник Ігор Коротецький, який є випускником футбольної академії «Шахтаря» та чимало провів часу у першій команді. Ігор, часом, рецептом перемоги над своєю колишньою командою не ділився?

— Донеччани — це така команда, котра постійно перебуває на видноті. Усі футболісти в Україні прекрасно знають можливості «Шахтаря», його силу, тому щось нове від Ігоря ми навряд чи почуємо.

— Наразі в чемпіонаті вимушена пауза, пов’язана з відомими в країні обставинами. У зв’язку з цим були внесені якісь корективи в підготовчий процес?

— Особливих коректив не було, просто дали кілька додаткових вихідних. А загалом, як вже говорив, підготовка триває у звичному режимі.

— Наскільки зараз безпечно в Запоріжжі, враховуючи близькість міста до Криму, де ситуація вийшла з-під контролю й щодня тільки загострюється?

— У нашому місті ситуація більш-менш спокійна, й іноземці усі на місці, тренуються, працюють. Ніякої паніки немає, тому поки що, усе, слава Богу, нормально.

— Нинішнє непросте турнірне становище якось тяжіє над гравцями «Металурга», адже команді минулого сезону дивом вдалося залишитися в прем’єр-лізі й, певно, знову вилітати ніхто в Запоріжжі не бажає?

— Усі футболісти розуміють, в якому положенні перебуває команда і яке завдання перед нами стоїть. Такий глухий кут дійсно додатково мотивує, це проявляється і в гравців на тренуванні й у товариських матчах. Ми знаємо, що нам потрібно робити, відтак, гадаю, зможемо досягти того результату, який від нас вимагає керівництво та тренерський штаб.

— Сергію, ви практично усю кар’єру провели в Запоріжжі, якщо не враховувати невеличку відлучку до луганської «Зорі». Бажання перейти до іншого клубу не виникало?

— У мене на руках є чинний конт­ракт з «Металургом», тому зараз недоречно говорити на цю тему.

Роман КИРІЄНКО.

X