Спекотний листопад

Переглядів 182
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Національна збірна України розпочала підготовку до матчу кваліфікації Чемпіонату Європи

У рамках підготовки до матчу відбору Євро-2016 зі збірною Люксембургу національна збірна України провела відкрите тренування. На ньому представники ЗМІ мали можливість поспілкуватися із футболістами, відвідати прес-конференцію за участю головного тренера збірної Михайла Фоменка та президента UFI Володимира Лашкула. На традиційну зустріч із журналістами Михайло Іванович прийшов не сам, а в компанії захисника «Дніп­ра» Артема Федецького. Керманич української дружини зізнався, що в команди виникли серйозні кадрові проблеми, тож йому доводиться в екстреному порядку шукати заміну травмованим гравцям: «Із Кравцем, Степаненком і Олійником мали розмову, тож я можу сказати, що Степаненко та Кравець зараз не зможуть допомогти збірній. Що ж стосується Олійника, лікарі дали гарантію, що з ним усе буде гаразд. Те ж стосується і Хачериді. Сподіваємося, що він швидко відновиться та стане до лав». На запитання, хто ж має замінити травмованих, керманич відповів: «Сьогодні можу сказати, що ми вже викликали Кирила Ковальчука з одеського «Чорноморця». Як виявилося пізніше, через ушкодження поза збірною залишилися ще й Кучер із Едмаром. Отож до лав «синьо-жовтих» приєдналися захисники «Зорі» — Вернидуб і Пилявський, а також півзахисник «Динамо» Роман Безус. Окрім того, Фоменко поділився думками з приводу запрошення Артема Мілевського, адже наразі атакувальний потенціал нашої команди перебуває далеко не в найкращому стані, з урахуванням «сухої» серії Зозулі, травми Кравця та низької результативності Будківського: «Як ви помітили, то ми й раніше викликали трьох-чотирьох форвардів, але грали лише двоє. Щодо Мілевського, то ми знаємо, що він отримує ігрову практику в клубі, але, як він сам нам зізнався, на рівень національної збірної він іще не вийшов». На запитання ж про сильні сторони суперника керманич українців відповів коротко та лаконічно: «Сильна сторона Люксембургу — оборона, стандарти та гра на контратаках. Ще є час, отож будемо дивитися, розбирати».

Самі ж гравці, попри епідемію травм, оптимізму не втрачають, отож у протистоянні з Люксембургом розраховують тільки на перемогу. Артем Федецький відзначив: «Ніколи не можна налаштовуватися на будь-якого суперника, як на слабкого, це неправильно. У матчі з Люксембургом утратила очки Білорусь, і сильні македонці також могли зіграти з ними внічию. Це показник того, що нам потрібно бути насторожі. Нашій команді однозначно потрібна перемога, і це найголовніше».

Доволі цікавою інформацією поділився з представниками мас-медіа голова правління комерційного партнера ФФУ ПрАТ «Україна футбол інтер-
нешнл» Володимир Лашкул, який публічно оголосив преміальні футболістам за вихід в основний раунд чемпіонату Європи: «Якщо говорити про преміальні, то система така. Є сума Х, яка передбачена як преміальні за перемогу. 50 відсотків од цієї суми виплачується зразу, 50 — накопичується. Якщо команда виходить у фінальну частину Євро-2016, сума, що накопичилася, виплачується. Я порахував, що там може бути порядку одного мільйона 250 тисяч євро. Плюс нами ще передбачені бонуси за вихід. Це ще майже мільйон євро». Також п. Лашкул відзначив, що наразі організація товариських матчів — справа не з дешевих. Так, найближчий матч з литовцями обій­деться українській стороні в 150–200 тисяч євро, а можливий поєдинок зі збірною Колумбії, який намічений на літо наступного року, коштуватиме щонайменше 450 тисяч євро.

Роман КИРІЄНКО.

X