Свято у Великій Димерці

Переглядів 201
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Уже втретє у селищі на Київщині проводиться аматорський турнір із міні-футболу

Головна мета турніру «Народний футбол» — залучити якомога більше любителів футболу, та, що особливо цінно, — дітей. Причому, за правилами змагань, у ньому не мають права брати участь футболісти двох димерських команд, котрі виступають у чемпіонаті Броварського району. Тобто, у «Народному футболі» грають лише, так би мовити, аматори.

Ідея проведення подібного турніру три роки тому народилася в редакції місцевої щотижневої газети «Великодимерська громада» й одразу знайшла підтримку селищної ради, місцевих підприємців, підприємств, розташованих на території Великої Димерки. Зокрема, цього року своє плече в проведенні «Народного футболу» підставила й компанія «Кока-Кола».

Турнір у Великій Димерці проводився в трьох вікових групах — «Надія Димерки» (від 7 до 13 років), «Золота середина» (14–35 років) та «Ще є порох у порохівницях» (35 і старше).

— Це дуже добре, що ми залучаємо до турніру аматорів футболу різного віку — від 7 до 50 років, — ділиться думками селищний голова Анатолій Бочкарьов. — А особ­ливо, на мій погляд, важливо те, що грають найменші, адже зараз не так багато змагань проводиться саме для дітей.

Цього року у своєрідному чемпіонаті Великої Димерки, як уже назвали тут турнір «Народний футбол», брали участь 16 команд. Загалом — понад 150 учасників. Нині це наймасовіші змагання у селищі. До речі, індивідуальні нагороди — медалі, дипломи, призи від спонсорів — отримують переможці, всі призери. Окрім того, визначаються також найкращі за амплуа — воротар, захисник, нападник. А ще — бомбардир і кращий гравець турніру.

Змагання стали настільки популярними, що учасники висловлюють побажання проводити їх не раз на рік, а принаймні двічі.

Анатолій ГАРКУША.