В’ячеслав ШЕВЧУК: «Психологічно буде непросто, але ми зробимо все, щоби виграти»

Переглядів 199
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Напередодні зустрічі з «Реал Сосьєдадом» один із найдосвідченіших захисників «Шахтаря» поділився думкою про майбутнє протистояння

— Ви й інші українські збірники «Шахтаря» вже відійшли від матчів із збірною Франції?

— Не приховую, звичайно, тяжко зараз. Адже ми подолали такий великий шлях і були вже зовсім поруч із кришталевою мрією. Але не судилося. Після приходу до керівництва збірної Михайла Івановича Фоменка з його штабом для нас кожна гра була як остання. На кожен матч виходили, як на бій. Тільки, мабуть, на останню гру нас трохи не вистачило…

— Мірча Луческу вас, Андрія П’ятова, Ярослава Ракицького та Тараса Степаненка не випустив у матчі із «Севастополем». Дав можливість відновитися до матчу з «Реал Сосьєдадом»?

— Напевне, подивимося. Так, ми поступилися французам, але треба розуміти, що життя на цьому не закінчується. Можна сміливо сказати, що в нас у збірній — хороший колектив, який ще себе покаже. Треба забути ту невдачу й рухатися далі.

— Чи встигнете в повній бойовій готовності підійти до матчу з баскською командою?

— Звичайно. За час, проведений у футболі, ми навчилися переходити від одних матчів до інших. Тому вже працюємо в нормальному режимі, готуємося до зустрічі з «Реал Сосьєдадом».

Не дивилися останній матч «Реал Сосьєдада», в якому баски взяли гору над «Сельтою»?

— Ні, дивився інший матч. А результат гри, про яку ви говорите, знаю. Ми досить добре знайомі з нашим майбутнім суперником, не з чуток знаємо, як він грає.

— Ваш суперник пропустив три м’ячі. Це говорить про проблеми в обороні?

— «Реал Сосьєдад» — дуже хороша команда, тому гра обіцяє бути цікавою. Потрібно максимально викластися, щоби досягти позитивного результату. У Лізі чемпіонів прохідних матчів не буває.

Не буде на вас психологічно діяти той факт, що «Шахтареві» для того, щоби претендувати на вихід у плей-оф Ліги чемпіонів, потрібна тільки перемога?

— Психологічно нам буде тяжко. Але налаштовуватимемося, робитимемо все, щоби здобути перемогу.

— «Шахтар» уже має виїзну перемогу в Сан-Себастьяні. За рахунок чого можна перевершити іспанців у Донецьку?

— Полемізувати на цю тему до матчу не хотілося б. Ви все побачите у середу. Скажу, що в нашій групі підібралася чудова компанія — кожна з команд гідна пройти далі. Дуже рівний підбір учасників, тому всі ігри дуже складні. «Заруба» на «Донбас Арені» буде серйозною.

— Чи є у вас відчуття, що оновлений «Шахтар» додає в Лізі чемпіонів упродовж турніру?

— Так, усі футболісти, які прийшли у «Шахтар», поступово інтегруються в гру команди. Гравці володіють дуже великим потенціалом. Але все ж їм ще потрібен якийсь час, аби грати ще яскравіше. Думаю, чимало новачків у майбутньому стануть лідерами «Шахтаря».

— Чи сильно розчаруєтеся, якщо раптом «Шахтар» не проб’ється в плей-оф Ліги чемпіонів, а продовжить виступ у Лізі Європи?

— Давайте заздалегідь не будемо про це говорити. Поки є шанси продовжувати битися в Лізі чемпіонів, ми до останнього будемо намагатися їх використати.

Дмитро ДОЙНІКОВ.

X