Перша ліга

Любенович сказав всю правду і пояснив, чому подав у відставку з Миная: головний тренер назвав справжню причину

Переглядів 3400
Данило Моісеєнков
2 голоси
Желько Любенович, фото: СК Дніпро-1
Головний тренер Миная Желько Любенович розповів про напружену ситуацію в клубі цього літа. Відомо, чому саме спеціаліст міг залишити закарпатців.

Желько Любенович цього літа міг залишити посаду головного тренера Миная і перейти в Зорю, а пізніше був близьким до відставки.

В ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» сербський спеціаліст пояснив, що відбувалося цього літа в стосунках між ним і Минаєм.

«Ви самі знаєте, що виліт у Першу лігу став для нас першим ударом. Другий послідував, коли придумали «Турнір чотирьох». Третій удар – розгром від Лівого берега (0:3).

Можна сказати, що після цього потрапили в психологічну яму. Організація в клубі залишала бажати кращого, що підштовхнуло мене подати у відставку»

Окрім цього, тренер згадав як змінив своє рішення і все ж таки залишився в клубі.

«Перед грою з Прикарпаттям (4:2) відбулася зустріч із президентом клубу тет-а-тет. Потім – із іншими керівниками клубу. Ми сіли, проаналізувати ситуацію

Зрозуміли всі помилки останніх двох місяців. Їх почали виправляти, що показує результат. Усі в клубі хочуть, щоб ФК Минай повернувся в елітний дивізіон».

Також спеціаліст повторив свої слова щодо незрозумілих дій УПЛ і УАФ.

«Як я вже говорив вам в інтерв’ю «УФ», Минай дуже сильно постраждав через пінг-понг між УПЛ і УАФ. Між мною і клубом жодних проблем не було. Я з першого дня в Минаї говорив про те, що організація в клубі має бути на високому рівні.

Тож прийняв рішення подати у відставку, тому що не хотів знижувати планку. Після зустрічі разом із президентом і керівниками клубу працюємо над виправленням ситуації».

Тепер ситуація така, що у Любеновича взагалі немає претензій до керівництва Минаю.

«Взагалі жодних претензій. Обговорювалася організація – все, що стосувалося команди і навколо неї. Жодних сварок і конфліктів не було.

Без якісної організації в клубі ти нічого не зможеш досягти. Цього я навчився в Зорі, граючи за неї та працюючи в клубі після завершення кар'єри».

  • Любенович очолює Минай з листопада 2023 року, а до цього працював скаутом в Зорі і асистентом головного тренера U-19 в Зорі, в Желез Панчево та Раднички.
  • В наступному турі 26 серпня команда Любеновича зустрінеться з Агробізнесом.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт