2 ліга

Найкращий тренер 2-го туру Другої ліги Чирикал: Дружба ще не завершила селекцію, можна очікувати трансферних новин

Переглядів 1263
Анатолій Янголь
2 голоси
Дмитро Чирикал. Фото: ПФЛ
Дружба лідирує в Другій лізі разом із Звягелем під керівництвом Максимова та Чайкою Сизихіна. Після перемоги над старожилом дивізіону – вінницькою Нивою – наставник мирівської команди Дмитро Чирикал отримав визнання як найкращий тренер 2-го туру.

До дебюту в Другій лізі Дружба (Мирівка) виграла все на аматорському рівні: це чемпіон і володар Кубка України серед любительських команд, а також лауреат треблу в рідній області (виграно чемпіонат, Кубок і Суперкубок Київщини цього року). Проте ми все чекаємо, хто ж дасть справжній рівень опозиції цій сильній команді. 

Другий тур підготував для Дружби випробування – старожил дивізіону приїздив в гості до дебютанта змагань. Вінницька Нива, тим не менш, пропустила два м’ячі без відповіді та програла в Кагарлику, що в Обухівському районі Київської області. Стабільність успіхів і переконливість старту в чемпіонаті після підвищення в класі зумовили визнання наставника Дружби найкращим тренером туру Другої ліги від Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу (президент – мс, зту Микола Павлов). 

Найкращий тренер другого туру Другої ліги наставник Дружби Дмитро Чирикал поділився із сайтом «Український футбол» враженнями від перемоги над Нивою, а також відзначив силу нинішнього чемпіонату. 

«Дружба прагнула грати в свій футбол і не звертати уваги на суперника»

- Дмитре, наскільки важливе для вас визнання найкращим тренером туру?

- Безумовно, мені приємна така оцінка роботи від авторитетних спеціалістів, але головне ‒ це результати команди. Без футболістів і всіх членів клубу таких результатів не було би.

- Розгромна перемога над Вастом (7:1) у стартовому турі додала впевненості у власних силах? Які висновки зробили з цього протистояння?

- Дійсно, завжди приємно перемагати, адже це додає позитивних емоцій. З кожного матчу намагаємося взяти щось корисне для себе, але найважливіше ‒ проаналізувати свої помилки і більше їх не повторювати.

- На чому акцентували увагу перед грою з вінницькою Нивою? Відчували, що вам по силам переграти старожила Другої ліги?

- Ми прагнули грати у свій футбол і не звертати уваги на суперника. ПФК Дружба прагне перемагати у кожному матчі. Вважаю, що потенціал для цього у нас є. Рухаємося у правильному напрямку.

«Було дуже непросто грати першим номером проти Ниви, яка не дає вільних зон для швидких атак»

- Вже зі старту протистояння ви володіли перевагою, але забити до перерви не змогли. У чому причина такої нереалізації моментів?

- Варто насамперед відзначити гру суперника у захисті. Нам було дуже непросто грати першим номером проти команди, яка не дає вільних зон для швидких атак. Головне, що свої ключі до такого захисту ми знайшли.

Футболісти ФК Дружби. Фото: ФК Дружба

- Які корективи внесли на другу половину зустрічі?

- Потрібно було відповідальніше ставитися до своїх моментів. В завершальній стадії атаки мали витискати максимум з мінімуму. На мою думку, хлопці виконали наші настанови.

- У другому таймі дубль Сторчоуса приніс вам перемогу. Очікували, що саме центральний півзахисник виявиться найвлучнішим голеадором вашої команди?

- Безумовно, Андрій ‒ один із лідерів команди, але ми не акцентуємо увагу на окремих футболістах. Дружба, насамперед, славиться своєю командною грою. Голи, якщо ви звернули увагу, у нас були саме розіграні – це багатоходові комбінації, успіх у яких залежить від якісної роботи кожного без винятку гравця.

«У Дружби зараз продовжується селекційний процес, тому можна очікувати ще трансферних новин»

- У вас шість очок після двох стартових турів. Як оціните дебют команди на професіональному рівні?

- Дві поспіль перемоги не можуть не радувати, але роботи ще дуже багато. Намагатимемося вигравати у кожному матчі, але готові до того, що не завжди результат нас радуватиме. Наша робота наприкінці сезону оцінюватиметься результатом.

- Задоволені селекцією у період міжсезоння? Можливо, ще варто очікувати новачків?

- Завжди хочеться більшого і кращого. У нас зараз продовжується селекційний процес, тому можна очікувати ще трансферних новин. Час покаже…

- Тактична схема 4-5-1 є оптимальною для вас? Відчуваєте, що у такій формації футболісти розкривають свій потенціал?

- Якщо така схема дає результат тоді вона оптимальна. Це все індивідуально… Хтось швидко адаптується, хтось довше. Важливо грати не банально і дотримуватися своєї структури.

- Чи вдалося замінити провідних опорника Листопада та вінгера Мачуленка, які перейшли на аматорський рівень?

- Таких гравців складно замінити, але сподіваюся, що новачки принесуть не менше користі для клубу, ніж Тимофій Листопад та Роман Мачуленко. Ми вдячні цим, та іншим хлопцям, які пішли цього літа, за той внесок у становлення нашого клубу, що вони зробили. На жаль, звісно, в кожного свої обставини – адже вихід на всеукраїнський професіональний рівень означає тривалі переїзди, 

- Ви – дебютанти змагань, які щойно вийшли з аматорів. Як оціните нинішню Другу лігу? Наскільки конкурентний цей чемпіонат?

- Рівень чемпіонату досить сильний, низка клубів ставлять перед собою амбітні завдання. Цікаво грати проти досвідчених футболістів та кваліфікованих тренерів.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт