Авторські матеріали

Фаворов став героєм, Кучер драматично вилетів, а яка доля Беседіна – вам краще не знати, як виступили наші в єврокубках

Переглядів 1951
Кирило Круторогов
4 голоси
Артем Беседін. Фото: ФК Ордабаси
Цього тижня розігралося чимало драм за участі українців у кваліфікаційних матчах Ліги Європи та Ліги конференцій. Про виступ кожного з них – у матеріалі «УФ».

У другому за вагомістю євротурнірі не залишилося жодного нашого. А от в Лігу конференцій намагатимуться пробитися одразу кілька українців. Дехто з них круто відзначився цього тижня. 

Коментатор Кирило Круторогов у статті на сайті «Український футбол» розповідає, що награли наші у кваліфікаційних матчах цього разу та хто крокує далі. 

ЛІГА ЄВРОПИ

Андрій Карвацький (Паневежис, Литва)

  • 45 хвилин проти Маккабі (Тель-Авів, Ізраїль) – 0:3
  • Оцінка Flashscore: 6.2.

Цього разу уродженець Нововолинська несподівано з’явився у стартовому складі. Просто перед самою перервою його команда пропустила і на другий тайм Карвацький вже не вийшов. Але без нього Паневежис взагалі зазнав розгрому (0:3 і 1:5 за сумою двох матчів). Цікаво, що, зігравши лише тайм, українець отримав третю кращу оцінку серед усіх гравців своєї команди і з відривом найкращу з-поміж чотирьох представників захисної ланки. Тепер на них чекає вирішальний раунд кваліфікації Ліги конференцій та протистояння з боснійським Зрінські. 

Арсеній Батагов (Трабзонспор, Туреччина)

  • Матч в запасі проти Рапіда (Відень, Австрія) – 0:2

Новачок Трабзонспора вперше після переходу з Зорі потрапив до заявки своєї нової команди, але на полі так і не з’явився. Програвши вдома у першому матчі (0:1), турки пропустили ще двічі у Відні та вилетіли з Ліги Європи. А в Лізі конференцій на них чекає швейцарський Санкт-Галлен, який у вкрай драматичному протистоянні вибив польський Шльонськ з українцем Маценком у складі. 

ЛІГА КОНФЕРЕНЦІЙ

Ігор Пластун (Ордабаси, Казахстан)

  • 90 хвилин проти Пюніка (Вірменія) – 0:1
  • Жовта картка
  • Оцінка Flashscore: 5.9

Вважатимемо, що українське тріо зі своїм Ордабаси відмучилося в єврокубках. А ніяк інакше такий виступ не назвеш. Спершу вилетіли з кваліфікації Ліги чемпіонів від молдавського Петрокуба з меншим у 15 разів бюджетом, не забивши їм жодного голу (0:0, 0:1). Потім ледве-ледве проповзли повз Діфферданж з Люксембурга у серії пенальті (0:1, 4:3). І в підсумку двічі без забитих голів поступилися Пюніку Егіше Мелікяна (0:1, 0:1). Пластун отримав другу найгіршу оцінку серед футболістів Ордабаси. 

Ігор Пластун. Фото: ФК Ордабаси

Євген Макаренко (Ордабаси, Казахстан)

  • 90 хвилин проти Пюніка (Вірменія) – 0:1
  • Оцінка Flashscore: 6.2

Грав центрального півзахисника, вплинути на атаки своєї команди не зумів. 

Артем Беседін (Ордабаси, Казахстан) 

  • 22 хвилини проти Пюніка (Вірменія) – 0:1
  • Оцінка Flashscore: 6.2

Ексфорвард Динамо знову залишився в запасі, але цього разу вийшов на заміну в середині другого тайму. Вплинути на результат і, відповідно, допомогти команді уникнути вильоту не зміг. Після гри білоруський тренер Ордабаси Сєднєв подав у відставку. 

Антон Братков (Пюнік, Вірменія)

  • 90 хвилин проти Ордабаси (Казахстан) – 1:0
  • Оцінка Flashscore: 6.6

Колишній захисник Десни, Львова та Металіста 1925 провів повний поєдинок проти казахстанської команди трьох українців. Отримав третю найменшу оцінку з-поміж гравців Пюніка. А от їхній капітан Сергій Вакуленко після вилучення у поєдинку попереднього раунду знову не потрапив до заявки. В заключному раунді кваліфікації на них чекає словенське Цельє, що вилетіло від ірландського Шемрока Роверс у кваліфайні Ліги Європи. 

Артем Фаворов (Академія Пушкаша, Угорщина)

  • 7 хвилин проти Арарат-Вірменії (Вірменія) – 3:3
  • Жовта картка
  • Оцінка Flashscore: без оцінки

Не дуже зрозуміло чому колишнього гравця Оболоні, Десни та молодіжної збірної України продовжують маринувати на лаві для запасних. Після мінімальної перемоги над Араратом-Вірменією в гостях (1:0) цього разу його випустили лише на 83-й хвилині за рахунку 2:2, який давав Академії Пушкаша прохід в наступний раунд. Але буквально в наступній атаці вірмени забили і за такого сценарію гра могла перейти в овертайми. Однак на четвертій компенсованій до другого тайму хвилині саме Фаворов забив прямим ударом зі штрафного, від святкування отримав жовту картку, але заслужив – завдяки його голу команда уникла поразки (3:3) та вийшла в заключний раунд кваліфікації, де тепер зустрінеться з італійською Фіорентиною. 

Відео голу

Данило Кучер (Арарат-Вірменія, Вірменія)

  • 90 хвилин проти Академії Пушкаша
  • Оцінка Flashscore: 6.4

Ексголкіпер Минаю, хоч і пропустив тричі від угорців, але також здійснив три сейви і майже допоміг своїй команді утворити камбек. Щоправда, Арарат-Вірменія з 62-ї хвилини грала вдесятьох, ну і Кучер нічого не зумів вдіяти після прицільного удару Фаворова зі штрафного на останніх секундах перед овертаймами.

Ельдар Кулієв (Зіра, Азербайджан)

  • 69 хвилин проти Осієка (Хорватія) – 2:2 (по пенальті 2:1)

Епічним вийшло протистояння Зіри з Кулієвим у стартовому складі проти представника чемпіонату Хорватії. Після нічиєї 1:1 в першому турі на виїзді основний час поєдинку в Азербайджані завершився більш результативною нічиєю 2:2. Кулієв в овертаймах уже не грав. А от серія пенальті вийшла з елементами трилеру – з десяти ударів на двох команди реалізували лише три, причому Зіра перемогла (2:1) та вийшла далі, де на неї чекає Омонія з Кіпру. 

Єгор Маценко (Шльонськ, Польща)

  • 90 хвилин проти Санкт-Галлена (Швейцарія) – 3:2
  • Жовта картка
  • Оцінка Flashscore: 6.0

Неймовірно драматичним вийшов матч для 22-річного черкащанина та його команди. По-перше, він доволі несподівано з’явився у стартовому складі. Після поразки на виїзді 0:2, Шльонськ пропустив удома в середині першого тайму, а потім героїчно вийшов у перед за сумою двох матчів, забивши три голи з 41-ї хвилини і до перерви (3:1). На 76-й хвилині поляки з українцем у складі залишилися вдесятьох. А коли, здавалося, що не обійдеться без овертаймів, сталося усе найцікавіше. На 11-й компенсованій хвилині було вилучено ще одного гравця Шльонська, а на 90+18-й (ви прочитали цю математику правильно!) футболіст Санкт-Галлена з гучним прізвищем Геббельс реалізував пенальті та скоротив перевагу господарів до мінімуму. Тож завдяки перемозі у Швейцарії з різницею в два м’ячі далі проходить тамтешня команда, а Шльонськ Маценка завершує виступ у єврокубках.  

Богдан Мельник (Фехервар, Угорщина)

  • 45 хвилин проти Омонії (Кіпр) – 0:2
  • Оцінка Flashscore: 6.0

Вихованець Ворскли вийшов у стартовому складі своєї угорської команди та провів тайм у домашньому матчі після поразки тиждень тому (0:1). Фехервар пропустив на 28-й хвилині, а в компенсований до другого тайму час, вже без Мельника, ще раз, оформивши переконливий виліт з єврокубків – 0:3 за сумою двох матчів. 

Олексій Деревинський 

Українська бригада арбітрів відпрацювала на матчі між португальською Віторією та швейцарським Цюрихом. Головний рефері показав по дві жовті гравцям кожної з команд. Португальці впевнено перемогли (2:0) і з загальним рахунком 5:0 вирушили в наступний раунд.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт