Авторські матеріали

Форвард забивав Пятову, через двох гравців дісталося Реброву – представляємо Хоффенхайм, з яким гратиме Динамо

Переглядів 76
Кирило Круторогов
3 голоси
Колаж: «Український футбол»
Хоффенхайм – новий суперник Динамо. Після поразки від Лаціо кияни намагатимуться реабілітуватися, але легко не буде. Знайомимося з головними дійовими особами Хоффенхайма – у матеріалі «УФ».

Сьогодні о 19:45 команда Олександра Шовковського проведе другий поєдинок Ліги Європи. Команда зі столиці України зустрінеться з суперником, що представляє маленьке село, але стабільно виступає в німецькій Бундеслізі. Мотивація їхнього тренера буде безмежною, адже від зустрічі з Динамо залежить його доля.  

Коментатор Кирило Круторогов у статті на сайті «Український футбол» розповідає про головних персон Хоффенхайма.

Найкращий бомбардир грав зі Срною, забивав Пятову і позбавив нас путівки в росію

Головна зірка Хоффенхайма – 33-річний форвард Андрєй Крамаріч. У 2014 році дебютував за збірну Хорватії, капітаном якої тоді був нинішній спортивний директор Шахтаря Даріо Срна. За 10 років у складі «картатих» форвард провів 98 матчів та забив 29 голів. Зокрема відзначився дублем у воротах збірної України, які захищав Андрій Пятов. Сталося це в матчі кваліфікації на російський Мундіаль-2018. Цими голами на НСК «Олімпійський» у жовтні 2017-го він не лише приніс перемогу хорватам, а й позбавив нас шансів зіграти на тому чемпіонаті світу. Хоч не дуже-то й хотілося! 

Крамаріч починав у Динамо (Загреб), потім грав у Рієці, а в 2015-му поїхав підкорювати АПЛ, підписавши контракт з Лестером. Вийшло не дуже, і от уже вісім років він грає за Хоффенхайм, який заплатив за нього тоді 11 мільйонів євро. У минулому сезоні Андрєй забив 17 голів та зробив 6 асистів у 31 матчі команди в усіх турнірах. До речі, ще 16 голів у Бундеслізі забив 20-річний Максиміліан Бейєр. Але його вболівальникам Динамо боятися не варто, його варто боятися вболівальникам Шахтаря, адже влітку він перейшов у Боруссію (Дортмунд) за 28,5 мільйонів євро і готується до зустрічі з «гірниками» в заключному турі основного раунду Ліги чемпіонів. 

У нинішньому сезоні Крамаріч встиг забити чотири голи, але до заявки на матч 1-го туру ЛЄ проти Мідтьюлланда (1:1) не потрапив, адже отримав відпочинок, а зараз його участь під питанням через ушкодження. 

Андрєй Крамаріч. Фото: ФК Хоффенхайм

Через двох гравців Хоффенхайма чимало дісталося Сергію Реброву

Мова про Адама Гложека та Робіна Гранаца – футболістів збірної Чехії, яким у вересні наша головна команда програла матч Ліги націй (2:3). Щоправда, у тому поєдинку обидва представники Хоффенхайма залишилися в запасі, Гложек вийшов на заміну на 66-й хвилині, а Гранац стежив за нашою поразкою з лави для запасних. До речі, серед кандидатів до збірної Чехії ще один їхній партнер по команді – центрбек Давід Юрасек, який їздив на Євро-2024, але після не отримував викликів. 

Також за Хоффенхайм грають двоє футболістів збірної Австрії – Флоріан Грілліч та Александер Прасс. Між іншим, перший провів повний поєдинок проти збірної України на Євро-2020, який ми програли (0:1). Аттіла Салай встиг відіграти 46 матчів за збірну Угорщини. Діадіє Самассеку викликається до збірної Малі, Іла Бебу – Малі, Харіс Табаковіч – Боснії і Герцеговини. А 34-річний голкіпер Олівер Бауманн навіть їздив на Євро-2024 у складі збірної Німеччини, але досі не дебютував у її складі. 

Тренер – друг Наггельсмана, а його доля залежить від матчу проти Динамо

Пеллегріно Матараццо – американець, який народився в сімʼї італійських емігрантів і разом зі своїми трьома братами захоплювався Наполі та Дієго Марадоною. Запустити ігрову карʼєру він намагався в Салернітані, адже Салерно – рідне місто його матері, але провалив відбір, як і ще в кількох італійських клубах нижчих дивізіонів. 

Щоправда, зробив це згодом у Німеччині, в команді четвертого дивізіону та уже 24 роки займається футболом у цій країні. Виступав виключно у трясовині, а взагалі-то доленосним для Пеллегріно стало знайомство з Юліаном Наггельсманом. Вони разом навчалися на курсах і жили в одній кімнаті. Пізніше вундеркінд Наггельсман очолив саме Хоффенхайм, а Матараццо увійшов до його штабу. А у 2019-му американець очолив Штутгарт, з яким відпрацював рівно 100 матчів, де мав більше поразок, ніж перемог. В жовтні 2022-го його звільнили, але просто упродовж того сезону його підібрав Хоффе. 

На старті поточного сезону сьогоднішній суперник Динамо здобув 1 перемогу при чотирьох поразках в Бундеслізі, плентається в зоні вильоту (16 місце, що дає право грати перехідні матчі за збереження прописки). І у Німеччині вже оголосили вирок – керівництво клубу дало Матараццо два матчі на виправлення ситуації. Перший – сьогодні проти Динамо.   

Пеллегріно Матараццо. Фото: ФК Хоффенхайм

У складі є переможець Ліги Європи та партнер бразильця Шахтаря

Лівий захисник Крістофер Ленц у 2022 році грав за Айнтрахт, не був основним, але разом з цією командою став переможцем Ліги Європи. Наступного року перейшов у РБ Лейпциг, але також не зміг там зачепитися і у вересні приєднався до Хоффенхайма вільним агентом, щоправда, поки що не дебютував. А ще один новачок – бразильський центрбек Артур Чавес упродовж 2024 року пограв за Олімпійську збірну своєї країни, де, зокрема, перетинався з Марлоном Гомесом із Шахтаря. 

Хоча зараз в лінії захисту Хоффенхайма погоду роблять інші виконавці – Акпогума взагалі провів найбільше хвилин з-поміж гравців команди, на провідних ролях також чех Кадержабек та 19-річний Тім Дрекслер. А от Озан Кабан травмувався ще в червні і вибув до кінця року. Також в лазареті форвард Іла Бебу і два центрхави Фінн Оле Бекер та Гріша Промель

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт