Авторські матеріали

Коли Мудрик реалізує потенціал? Мареска не мав відповіді. Чи змінив усе Міша божевільною грою проти Панатінаїкоса?

702
Кирило Круторогов
2 голоси
Мудрик і Мареска. Колаж: УФ
Мудрик пропустив матч АПЛ, але запалив за Челсі в Лізі конференцій. Що саме зробив Михайло і як це вплине на його перспективи в лондонській команді – у матеріалі «УФ».

Михайло Мудрик пережив свій зоряний час у Челсі! Гол, два асисти та унікальний статистичний показник у матчі з Панатінаїкосом призвели до топових оцінок гри українського легіонера. Важко повірити, що буквально позавчора все було не так – Мішу критикували, а Мареска пояснив відсутність українця в заявці на нещодавню гру проти Ліверпуля «технічним рішенням». Хоча це наводило на певні думки про показову «зайвість» Мудрика у дійсно важливих матчах. Однак він отримав ігровий час в євротурнірі і насправді вистрілив. 

Коментатор Кирило Круторогов у статті на сайті «Український футбол» розповідає про перформанс Михайла в матчі проти Панатінаїкоса та міркує про його нові перспективи. 

Після тринадцяти матчів Челсі в сезоні статус Мудрика в команді Марески стає зрозумілим

У неділю «сині» грали надважливий матч чемпіонату проти Ліверпуля, а українець вперше у сезоні не потрапив до заявки команди, що пізніше коуч Мареска пояснив «технічним рішенням». Перекладаючи простою мовою – включити в заявку можна було 20 футболістів і місця Мудрику там не знайшлося через непотрібність за оцінкою тренера. 

З восьми поєдинків цього сезону АПЛ Мудрик взяв участь лише в половині, причому його хронометраж у цих іграх не може непокоїти – 45 хвилин, 16, 19 і 1 хвилина. Разом з тим Мудрик стабільно виходить в основі Челсі в інших турнірах – у Кубку англійської ліги та Лізі Європи. Причому в п’яти подібних випадках з шести він обов’язково відзначається результативними діями (сумарно їх шість), що точно показує його зарядженість та бажання скористатися на повну і, абсолютно точно, це свідчить про його усвідомлення ситуації і правильну реакцію. Тобто Михайло однозначно дорослішає. 

Михайло Мудрик. Фото: Челсі

Однак не можна не помітити й іншу важливу річ – пріоритет Челсі, беззаперечно, це англійська Прем’єр-ліга, але там Мудрик з приходом Марески не перебуває в обоймі ключових гравців, навіть в тому, що стосується підсилення з лави для запасних або необхідної ротації. Простими словами – на жаль, наразі, він лише третій вибір тренера на своїй позиції. Але ситуація може змінитися!   

Із Панатінаїкосом Мудрик не лише видав круту статистику, а й, скоріше за все, встановив рекорд турніру

У вчорашньому поєдинку Ліги конференцій українець вийшов у старті Челсі та був ключовою фігурою на полі. По-перше, він відзначився двома асистами на Жоау Фелікса, продемонструвавши чудове порозуміння з португальцем, який свого часу, до речі, також переходив з рідного клубу (Бенфіки) в топ-клуб (Атлетико) за більш ніж 100 мільйонів євро. 

Перший асист Мудрика проти Панатінаїкоса дивіться тут

Другий асист Мудрика проти Панатінаїкоса дивіться тут

По друге, Мудрик забив свій перший гол цього сезону. 

Гол Мудрика у ворота Панатінаїкоса дивіться тут

А ще Мудрик 32 рази торкнувся м’яча та виконав 17 пасів, причому всі з них досягнули адреси, тож це 100%-ва точність, що, скоріше за все, є рекордом Ліги конференцій! Вплив Михайла на гру команди був більш ніж очевидним, навіть попри те, що його зустрічі з м’ячем упродовж поєдинку були ледве не найбільш рідкісними, аніж в інших футболістів команди, але це тим більше підкреслює його ефективність. 

Конкуренти Мудрика – більш статусні на рівні АПЛ, але навряд чи їхню гру можна назвати вражаючою 

Всі пам’ятають нещодавні жарти і меми щодо перебору «синіх» за кількістю гравців загалом. Але хоч вони влітку і позбулися Рахіма Стерлінга – нещодавнього конкурента Мудрика, проте підписали ще двох вінгерів – Педру Нету та Джейдона Санчо. Причому Санчо, попри статус орендованого, сходу став основним і відзначився трьома асистами у восьми матчах. А португалець хоч і є правим вінгером, де в основі Челсі заброньоване місце за Мадуеке, він став другим вибором для Марески на позиції ліворуч, по суті дублером Санчо. На його рахунку по голу в другорядних для лондонців турнірах – Лізі конференцій та Кубку ліги і один асист в АПЛ. Однак мінус в тому, що підписання Нету та Санчо відбувалося вже, ймовірно, із затвердженням їхніх кандидатур новим головним тренером Енцо Марескою, а Мудрик йому «дістався у спадок». 

Рахім Стерлінг. Фото: Челсі

Скоріше за все, саме цим передусім можна пояснити ось таке номінальне розподілення ролей італійським коучем серед трьох конкурентів за місце на лівому фланзі півзахисту. Але Нету, отримуючи ігровий час, все ж таки ніяк особливо не проявляє себе. А от Мудрик на контрасті із цим подібними матчами як з Панатінаїкосом в Лізі конференцій ніби за реверсом переконує Мареску переглянути статуси та щонайменше повернути його в обойму і список гравців ротації в АПЛ. 

Адже, враховуючи турнірну стратегію, англійські команди передусім роблять ставку на чемпіонат і намагаються проходити перший основний раунд єврокубків малою кров’ю. Ну а Ліга конференцій для будь-кого з них – взагалі нецікавий турнір, здобуття трофею якого буде, звісно, плюсом. Але і виліт з нього оцінять хіба що скиданням тягаря, але аж ніяк не трагедією.  

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт