Єврокубки

Дніпро-1 – Аполлон: прогноз і анонс на матч. За крок від історичного досягнення. На кого поставити в четвер?

Переглядів 588
Олександр Карпенко
1 голос
Дніпро-1 проти Аполлона. Фото: Google
Ексклюзивний анонс п’ятого матчу Дніпра-1 у Лізі конференцій сезону 2022/23 ‒ спеціально для вас на «УФ».

27-го жовтня відбудеться п’ятий поєдинок за участі Дніпра-1 у Лізі конференцій сезону 22/23. Сайт «Український футбол»  анонсує і прогнозує матч Дніпро-1 – Аполлон. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Дніпро-1 – Аполлон

27 жовтня. 22:00. м. Кошице. Стадіон “Кошицька футбольна арена”

Пряма трансляція – MEGOGO, Воля TV

Дискваліфікації – відсутні

З усіх українських команд, які виступають в цьому сезоні в євротурнірах, шансів на єврокубкову весну найбільше у Дніпра-1. Вже цього четверга підопічні Олександра Кучера можуть собі гарантувати місце в 1/16 фіналу Ліги конференцій. А наступного тижня взагалі поборотися за 1/8 ЛК. Але давайте все за порядком. 

У квартеті Е, де виступає українська команда, ситуація наступна. Очолює групу алкмарський АЗ з дев’ятьма балами в активі. Додамо, що в минулому турі нідерландці сенсаційно поступились Аполлону з рахунком 0:1. Це єдина втрата очок у АЗ на стадії групового етапу Ліги конференцій. До цього моменту вони виграли всі три матчі. В алкмарців непогана різниця забитих-пропущених – 8:4. Перше місце в групі дає право навесні стартувати з 1/8 ЛК, а ось друга сходинка, яку займає Дніпро-1 дає змогу грати з 1/16 фіналу. 

Тому, звичайно, щоб уникнути зайвих нервів і переживань, дніпрянам потрібно просто виграти два матчі, які залишилися. У Лізі конференцій Дніпро-1 поступився лише АЗ (0:1), одного разу зіграли внічию з ліхтенштейнським Вадуцем (2:2) та двічі перемогли: у Вадуца (2:1) і Аполлона (3:1). Різниця голів у команди Кучера – 7:5. Від першого місця український колектив відстає лише на два очки, тому все в їхніх руках. Третім у групі Е йде саме кіпрський Аполлон, у якого чотири пункти завдяки перемозі над АЗ і нічиєї з Вадуцем. Замикає турнірну таблицю команда з Ліхтенштейну з двома балами в активі. 

Однак ситуація в цьому квартеті настільки інтригуюча, що всі команди мають шанси на вихід з групи. Навіть Вадуц, у якого два очки. Для цього ліхтенштейнцям треба перемагати АЗ і Аполлон, а також сподіватися, що Дніпро-1 програє кіпрській та нідерландській команді. Виглядає нереально, але можливо. Поки у Вадуца є математичні шанси на вихід з групи, вони будуть за це боротися. 

Дніпрянам достатньо не програти Аполлону, щоб гарантувати собі єврокубкову весну. Це буде історичне досягнення для Дніпра-1, адже вперше у своїй історії вони можуть кваліфікуватися в плей-офф єврокубків. Українська команда востаннє програвала ще 8-го вересня у грі проти АЗ. Зараз у Кучера і компанії триває дев’ятиматчева безпрограшна серія (дві нічиї та сім перемог). Додала настрою дніпрянам недільна перемога над харківським Металістом з рахунком 1:0. Тому до Кошице вони вирушили у чудовому і бойовому настрої, але без кількох лідерів. 

Не вдалось завантажити відео.

Олександр Кучер не може розраховувати в четвер на п’ятьох гравців. У лазареті команди перебувають Емільяно Пуріта, Валерій Лучкевич, Артем Громов, Олексій Гуцуляк і Домінго Бланко. Якщо відсутність перших двох не є новиною для тренерського штабу Дніпра-1, то втрати Громова, Гуцуляка та Бланко є дуже болючими для Кучера. Тепер молодому фахівцю потрібно добре поламати голову і подумати, кого випускати в старті на історичний матч для дніпрян. 

Які в 40-річного наставника є варіанти? Замість аргентинського хавбека можуть вийти Сергій Горбунов, Ігор Когут, Валентин Рубчинський (він, до речі, вже забивав Аполлону на груповому етапі) або Фарес Балулі, але тоді Піхальонок зіграє опорника, а француз на позиції під нападником. Гуцуляка, напевно, замінить Олександр Назаренко. А ось Громов так і не став основним для Кучера, адже переважно Артем виходив на заміну. Тому для Кучера втрата Громова – це мінус одне підсилення з лави запасних.

У кіпрського клубу ситуація з гравцями інша, адже іспанський тренер Давід Катала не може розраховувати на трьох гравців. У четвер проти Дніпра-1 не зіграє мавританський півзахисник Ель-Хаджі Ба і два гравці оборони: Гіоргіс Малеккідіс з Кіпру та Матьє Паберн з Франції. Ба і Паберн грали у першому матчі проти дніпрян, але уникнути поразки своїй команді не допомогли. 

Щодо результатів Аполлона, то після програшу від Дніпра-1 команда з Лімасола зіграла сім матчів, лише двічі поступилась, ще двічі вигравши та три рази зігравши внічию. До речі, одна з нічиїх відбулася 21-го жовтня в матчі чемпіонату Кіпру з Олімпіакосом з Нікосії. Ще цікавий факт, що Аполлон провів свій поєдинок у лізі ще в п’ятницю. У той час, як Дніпро-1 грав у неділю. Тому в кіпріотів було на кілька днів більше відпочинку. Однак чи допоможе їм це – дізнаємось в четвер.     

Історія зустрічей – 1: +1, =0, -0; 3:1

Майбутній герой матчу – Артем Довбик

Після того, як Довбик видав феноменальну семиматчеву серію із забитими м’ячами у складі Дніпра-1, яких було десять – форвард мовчить вже протягом двох поєдинків. Артем не забивав у ворота Інгульця та Металіста, але забивав Аполлону, причому двічі, тому він знає, як відзначатися у ворота кіпрської команди. Перед початком 5-го туру групового етапу Ліги конференцій сезону 22/23 Довбик йде у когорті лідерів за кількістю влучних пострілів і результативних передач. В українського нападника чотири голи та два асисти. Такі ж самі показник в іспанського форварда Вільяреала Хосе Луїса Моралеса. Ще по чотири м’ячі забили партнер Моралеса – Алекс Баена і нападник сербського Партизана, який представляє Малі – Фуссені Діабате. Тому сподіваємось, що Довбика прорве після двоматчевої гольової засухи та він одноосібно очолить гонку бомбардирів у ЛК. 

Прогноз на гру: Дніпро-1 – Аполлон – П1 – 1.99

Попри всі кадрові втрати дніпрян, саме українська команда є фаворитом протистояння з Аполлоном. Дніпро-1 повинне перемагати свого суперника та гарантувати собі євровесну вже цього четверга. А в останньому турі групового етапу спробувати поборотися за перше місце в квартеті. Букмекерська контора Favbet дає хороший коефіцієнт на перемогу підопічних Олександра Кучера – 1.99.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт