Ліга Чемпіонів

Легенда Арсеналу неочікувано став на сторону Шахтаря: він заявив, що англійці не мали бити пенальті українцям

Переглядів 797
Владислав Лютостанський
2 голоси
Гравці Арсеналу і Шахтаря. Фото: ФК Арсенал
Легендарний захисник лондонського Арсеналу Лі Діксон став на бік донецького Шахтаря в епізоді з призначеним пенальті у матчі Ліги чемпіонів на користь команди Мікеля Артети.

У вівторок, 22 жовтня, Шахтар поступився Арсеналу (0:1) в матчі третього туру Ліги чемпіонів 2024/25. 

Після автоголу воротаря донеччан Дмитра Різника команда Мікеля Артети могла збільшити власну перевагу, якби реалізувала пенальті, що було призначене після влучання м'яча в руку оборонця «гірників» Валерія Бондаря.

Однак удар з позначки від нападника Арсеналу Леандро Троссарда взяв той-таки Різник, якого пізніше було визнано найкращим гравцем поєдинку в складі Шахтаря.

Відбитий пенальті Троссарда

А ось легендарний захисник Арсеналу (1988-2002, 595 матчів, чотири чемпіонства) Лі Діксон заявив, що головний арбітр матчу Бенуа Бастьєн взагалі не мав ставити пенальті за потрапляння м'яча в руку Бондаря.

«Я дивлюся на це з погляду захисника або півзахисника. Він виставив ногу, щоб спробувати вибити м'яч, його рука знаходиться за ногою, а потім м'яч промахується повз коліно. Коли ви дивитеся на це, чи не здається вам, що його рука знаходиться в неприродному положенні?

Коли він стрибає за м'ячем, його рука підіймається вгору, а потім він опускає її, тому що його мета – приземлитися. Я не думаю, що це пенальті», – цитує Діксона Arseblog з посиланням на Amazon Prime Video Sport.

  • Шахтар після трьох турів Ліги чемпіонів має один заліковий бал, не забивши жодного голу.
  • Наступний матч команда Маріно Пушича проведе 27 жовтня проти Динамо в рамках чемпіонату України. Початок гри запланований на 18:00.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт